pojkar från förr

Grabbarna i Molotov Jive slog igenom med dunder och brak när de 2009 släppte skivan "Songs for the fallen apart"
Frågar ni mig var det ett av det årets äckligaste skivor. Jag hatade deras musik och den påklistrade fasad de gärna kallade Indie. Nu har de släppt en singel som bär namnet friendship. Jag lyfter på min stråhatt och säger grattis till en kanonlåt, hoppas att den tredje skivan blir en fullträff./Oskar

Grus i maskineriet?

När maskinen släppte sin singel Krossa alla fönster, slog Oskar huvudet på spiken och kallade det för "Disneysound" på bästa radiotid. Nu när deras uppföljar singel kom som heter Liv och död så får jag sån där äcklig smak i munnen IGEN! va faan hände med den Maskinen som slog igenom med Våldtäcksman och segertåget? Då var det klass och skönt textrabblande, nu är det bara tröttsamt drabbel om bajskorvar och fjantiga toner. /Proteinprinsen

The Ting Tings - Sound from nowhereville

För mig har ”The ting tings” alltid stått för rappa texter, tunga basgångar och stora doser attityd. Duon från Manchester har under de 8 år de varit tillsammans släppt en rad singlar och teasers utan att egentligen vara så aktiva vad gäller fullängdsskivor. ”Sounds from nowheresville” är deras blott andra album vilket gör att det hela känns lite exklusivt. Det som slår mig efter några lyssningar är att det är väldigt smart producerat. Alla som någon gång har lyssnat på gruppen kommer att känna igen sig i låtar som maler på i sann ting tings anda, detta utan att det blir förutsägbart. Då och då byts upptempolåtarna ut till förmån för lite lugnare spår. Det är här skivan har sina djupaste dalar då dessa inte känns ärliga eller framkallar någon typ av känsla. Trots några illaluktande låtar är detta en helt okej skiva, inget mästerverk men heller inte något bottennapp./Oskar

Betyg:

+++

 

 


Alice B - Alice B

Likt en blöt trasa i ansiktet väcks du här av de två radio-hittar som Alice levererat. Vi har ingenstans att ta vägen och I den här staden är låtar som jag uppskattat i eterns spellista. På album fyller de mer en bedövande funktion, gör en redo på vad som komma skall. Musikaliskt har jag svårt att höra "nya" grepp och annorlunda produktion. Det mesta är klassiskt gjort och stor fokus lagd på texterna. Plattans mellanakt bygger på 3 pampiga ballader där det musikaliska hantverket tagit ett steg bakåt för berörande texter. Hur kreativt och läckert det än må vara med nya artister som debuterar så är detta inte så starkt och fristående för att nå toppbetygen. /Proteinprinsen

Betyg:

++


Trevlig helg

Hej alla.
Denna helgen bjuds det på konsert. Efter att ha missat en hel GBG-tripp inklusive konsert med Jonathan Johansson i november går det inte att säga nej nu när han gästar Eskilstuna. Han lirar imorgon på Teatern och jag räknar med en mysfaktor som är hög.
Annars kan jag tipsa om nytt hett från Brooklyn:
Friends - I´m his girl.
/Oskar

Trummorna remix


tisdagsmusik


Syster yster kastade...

The Majority Says i mitt ansikte. Hur bra är deras Kings of the night? svinbra! Lyssna på hennes ton. Och den enkla trumtakten som får vem som helst att trampa taktfast till rytmen.

Bandet är grundat på östgöraslätten. De har fått pris som både östergötalands och Stockholms bästa liveband 2007 och 2008. Nu håller det 6 manna stora bandet på att spela in sin debutplatta. På deras cv kan man skriva till förband till Kristian Anttila, Veronica Maggio och Erik Hassle.
Kul kuriosa - Det nu kända namnet Lovisa Negga var en tidigare medlem i bandet.

De flesta med självförakt minns...

Train med låten Hey soul sister. Det blev en riktigt hatlåt för mig, men nu har deras nästa "stora" släpp fått mig på andra tankar. Drive by är en klockren radiovänlig låt som jag absolut inte har något emot att höra nån gång då och då. Efter mitt besök i Staterna blev jag lite småkär i den låten och nu en månad senare börjar man höra spåret på Svenska kanaler också.

Hell YEAHHH!!

Dagens bästaste nyhet: Vår egen Kristian Anttila släpper nytt och det inom kort. Såhär lyder orden från herr K:

"Sticker upp huvvet och säger det:

NY HATT, NYTT ALBUM, NY SINGEL och NY TURNÉ.

22a februari - Första singeln "Hisingen - Manhattan" premiärspelas i P3.
4e april - album.

Ja, det låter glittrigt, åskigt, romantiskt, dimmigt, för jävla bra, ja och jag känner mig som en man för första gången i livet och vitkål äter jag mycket av och helvete nu måste jag bli klar med skivan också. Det var nog allt för stunden. Jag kommer med solen. Det blir en fin vår mina vänner. Vi ses! Tutti Frutti. /K"

Detta firar vi med att lyssna och kolla in denna smått klassiska video.
Kärlek/Oskar






Måndagar alltså

Japp då var det måndag och dags för att klaga lite.
Passar ypperligt idag. Jag stör mig nå jävulskt på folk som inte kan stå för vad dom gjort och som skyller ifrån sig på andra. Våga göra fel och stå för det.
Btw så passar denna låt rätt bra in idag. Mina älskade Arctic Monkeys med Evil twin. Snygg video för övrigt.
/Oskar


Helgen

Den här helgen har varit lustig. Den har haft sina dalar som har varit ganska djupa sen har den haft toppar som värmer otroligt mycket. Jag har funderat mycket på framtiden och vad man vill göra och vad man borde göra, svåra val. Helgen har gjort mig lite klokare vill jag tro. Hoppas din helg har varit bra och att veckan blir givande.
Söndagspuss/Oskar


Sofie levererar

Har en go kväll hos Sofie idag. Nyss rullade denna sköna låt i spelaren.
JJ - Still
Trevlig helg / Oskar

Sweet sweet Kentucky

Igår fick jag ett nytt band presenterat för mig.
My morning jacket är inga nykomlingar direkt, 6 album och 3 samlingsplattor har de lyckats skyffla ut.
Jag ska ärligt säga att jag aldrig har hört dessa  grabbar förut men jävlar vad bra det är.
Tack Carro!
/Oskar

Gotye - Making Mirrors

Mer än 70 000 000 människor världen över har nu sett videon till ”Somebody that I used to know”, låten som släpptes som första singel till ”Making mirrors”. Anledningen till detta tror jag beror på att det kort och gott är en förträffligt bra låt. Men som alla vet krävs det mer än en bra låt för att göra ett bra album. Det är här vi stöter på problemet med Gotyes tredje album. Inledningsvis bjuds man på ett par sköna pop-låtar med melankoliska texter för att i mitten upptäcka att man befinner sig mitt i en souldänga som stinker feel good och klämkäckhet. Variation är bra så länge det är inom vissa ramar, att under 14 låtar byta karaktär och genre gör mig irriterad och jag hittar aldrig den där berömda tråden. Jag drar därför en koppling till den ständigt populära melodifestivalen, alla kan hitta en låt att tycka om, oavsett om du är gothrockare eller pojkbandsfanatiker. /Oskar

Betyg: ++

 


fridfullt !


Petter Seander ger er kärlek


Fucking-jävla-kuk-måndag!!

Redan de gamla grekerna hade måndag som skitdag, faktum är att det var de jävlarna som uppfann måndagen.
Nåväl, jag tänker ta tillfället i akt att göra måndagar till dagen då det är OK att klaga.
Märk väl att detta är mina högst personliga åsikter och jag ber i förväg om ursäkt för ovårdat språk och skitmusik.

Jag inleder med två idiotiska saker:

1. Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego
Jag har ett tag hört denna på radion. Redan vid första försöket spydde jag lite inombords. Nåväl, det var väl bara en skitlåt de testade tänkte jag men jävlar vad fel jag hade. Det faktum att den spelas flitigt på komersiell radio och har 166 000 000 tittare på youtube gör att jag blir orolig. Jag är orolig för männskligheten, orolig för vad våra barn ska behöva gå igenom i framtiden men kanske framförallt för att jag tvingas leva i denna världen tillsammans med alla de som tycker om Michel Teló.



2. Sammy adams - Blow up
Hade man omvanlat musikvärlden till en verklig värld hade denne unge man åkt i finkan för våldtäckt. Att sno en legendarisk låt från ett legendariskt band (Pixies - Where is my mind?) och göra det till SKIT och enbart SKIT är inte okej i världen jag lever i. Måtte vi slippa sådant trams i framtiden !!!!



Försök att ha en fortsatt trevlig måndag vänner/ Oskar

lite smått å gott från veckans addar


Hur bra som helst!

Tryck på play och njut för fan! blir inte så här bra massor av gånger en reguljär vecka. /K-A

Oskars flickor

Året 2012 tycker jag hittills varit kvinnornas år. 3 stycket har i mina öron stuckit ut lite extra.

Linnea Olsson gör underbar pop tillsammans med sin cello. Efter att ha fått en stipendium på 100 000 släpps hennes debutskiva Ah! den 15 februari. Lyssna på dinosaur från en kyrka.



Amanda Mair är Lidingötjejen som svepte in som en storm över Sverige sommaren 2011. Efter tre singlar släpper hon den 15 februari debutskivan "Amanda Mair" Tredje singeln heter Sense och låter såhär:


The Majority says är egentligen ett band men sångerskan Hanna Antonsson lyfter detta projekt till skyarna.
Efter att ha funnits och verkar i olika konstilationer i 7 år och släppt ett antal EP:s är det dags för en fullängdare. Släppdatum är än så länge okänt men håll till godo med Kings ogf the night.



Nytt med Miike Snow

Åh, vårens kanske mest spännande släpp är på G.. Mike snow spås släppa nytt i slutet på mars och kommer här med en singel som lovar gott. Paddling out heter denna bit som kvalar in på min Bästis-lista 7 dagar i veckan.
Kolla in den överjävliga videon förresten.
/Oskar



reklamernas reklamstund!

Super Bowl 46 avgjordes i söndags natt svensk tid 01.00 ca. Jag satt såklart uppe för att med spänning se New York Giants gå segrande och därmed plocka hem sin fjärde titel bara två mindre än mesta mästarna Pittsburg Steelers med 6 segrar. Nu ska jag inte trötta ut er med sportsnack, härr följer mina tre favoriter när det gällde "big game commercial". ingen rangordning av dem utan valde bara de tre bästa med bäst musik etc. /K-A

Shins with september

The Shins har släppt nytt och ska åka på turné i vår. De stannar till i europa på några få utvalda platser -
  • 03-22-23 London, England - HMV Forum
  • 03-25 Amsterdam, Holland - Melkweg
  • 03-26 Paris, France - Bataclan
  • 03-28 Berlin, Germany - Kesselhaus
  • 03-30 Stockholm, Sweden - Berns Salonger

Här kan ni lyssna på den nya b-sidan September

/K-A

Smakar mumma och lite vår

Sprang på gruppen med det lite udda namnet Tennis för ett par månader sedan men fastnade inte rikgit.
Idag korsades åter våra vägar och nu sa det klick. Otroligt skönt mysigt sound och en sångerska med en röst som iaf får mig att smälta trots den strängakylan vi har ute.
Tennis med Deep in the woods blir mitt bidrag till att du ska känna dig lite varmare i dessa stränga tider. /Oskar


Trummor & Orgel



Jag var på Strand i fredags för att dricka lite öl och slå långbollar vid pingisbordet. Av en händelse lirade duon "Trummor & Orgel", som består av talangfulla bröderna Staffan och Anders. Det är avskalat men absolut inte livlöst och under spelningen smyger de in en fantastisk version av Nancy Sinatras "Some Velvet Morning".
Finns även på Spotify!
/John

LA

Fina fotografier och kanon musik! blir inte finare än så här /K-A

We have band- Ternion

De tre vännerna Tom Wegg-Prosser, Dede Wegg-Prosser och Darren Bancroft i det Londonbaserade bandet We have band släpper i och med Ternion sitt andra studioalbum. Efter att i debutskivan ha levererat dansanta popdängor har de nu svängt över till ett mer experimentellt sound. Ryggraden från första skivan finns fortfarande kvar men det faktum att de nu blandar in olika bakgrundsljud och effekter gör det hela lite mer spännande. Spänningen dör tyvärr efter ett tag då låtarna rullar på i samma takt och inga större utsvängningar i tempo eller karaktär sker. Det mest positiva jag kan se med detta släpp är att bandet har valt att använda sig mer av sångerskan Dede än på första skivan och att de i alla fall försöker leta nya vägar genom den snåriga djungel vi kallar musik. /Oskar

Betyg:
++