The Subways - Money And Celebrity

Den brittiska trion The Subways slog igenom i serien O.C 2005 med låten Rock and roll queen. Nu är året 2011 och deras album Money and Celebrity har släppts. Hur ska man beskriva denna platta på kortaste möjliga sätt. Fartfylld och bra kanske?
Det är en bra skiva som har fart och texter som får en att sjunga med. Det kan bli lite tråkigt i längde då många spår påminner om varann men i en blandad playlist blir det som paprika pulver i chili con carne. jag uppskattar den blandade sången mellan manliga och kvinnliga toner, galant!
Bästa spåret - Kiss Kiss Bang Bang/K-A

Betyg:
+++

The Subways – Money and Celebrity




Tävlingen avslutad

Vinnare blev Fanny som plockade hem en retroväska med riktigt använd finish. Och en tavla som jag själv står som konstnär bakom! /K-A
De rätta svaren:
  1. Uppsala
  2. Living In America
  3. 1999
  4. 17
  5. The Big Apple
  6. Per Störby
  7. Andreas Tilliander och Ninsun Poli
  8. Munspel
  9. Cansei De Ser Sexy
  10. 23

Concorso 30 Oktober

Förste man eller kvinna att dunka in de 10 rätta svaren på kommentarsfältet vinner. Och den som är tvåa vinner således andra pris osv. Om ingen har alla rätt är det den med flest rätt som vinner. /K-A
Frågorna!

  1. Från vilken stad kommer artisten Nordpolen?
  2. The Sounds första skiva heter?
  3. Vilket år startade Peace & Love Festivalen?
  4. Om vilket klassiskt tonårs år sjunger Marina and the diamonds om?
  5. Vilket skönt smeknamn har staden som The Drums härstammar ifrån?
  6. Vad hette den manliga delen i banet Zeigeist?
  7. Vilka sköna snubbar är med när Familjen spelar Live?
  8. Vad är det för instrument som Slagsmålsklubben hittar?
  9. Vad står förkortningen CSS (Bandet) för?
  10. Hur gammal är jag (Kim-André) ?

Premiär!

Ikväll har det kritikerrosade programmet  Så mycket  bättre säsongspremiär. Denna säsong två kommer vi lära känna artister som Lena Philipsson, Martin E-Type Eriksson, Tomas Ledin, Eva Dahlgren, Jason Timbuktu Diakite, Laleh Pourkarim och Mikael Wiehe. Jag kan tycka att det är lite för kommersiellt och sliskigt men samtidigt väldigt kul att höra andra versioner av låtar man hört förut. Nyfikenheten tar över lite grann och jag kommer med stor säkerhet se premiäravsnittet ikväll 20.00 på Tv4. /K-A

skivsläpp

Anna Ternheim - The night visitor finns nu för avnjutning på spotty.
Efter 2 lyssningar är jag inte besviken. Stort hjärta till Anna.
Top 5 i år. Missa inte! /Oskar


Ny video!


Random Impulse

Precis som namnet ger hint om så låter det väldigt inspirerande och fantasifullt. Den mörkhyade 22 åriga londonkillen Jovel Walker blandar stilar och uttryck hej vilt, och det låter bra. Man blir aldrig uttråkad och känns som att överaskningarna inte slutar slå en i ansiktet. Lyssna och döm! /K-A
Random Impulse - NoSleepForWinners EP Preview by randomimpulse

The Vaccines - What Did You Expect From The Vaccines

Kaxig titel? japp men den har mycket bra grunder att luta sig tillbaka på. Jag hade inga speciella förväntningar när jag på ett regionaltåg österut började lyssna igenom alstret som funnits för offentligheten ett tag nu. Det tog mig inga jordsnurr innan jag insåg vilken bra skiva det är, mycket fantasi och variation gör det till en smakfull resa för hörselorganet.
Det är ett album med det bästa från alla världar, har vissa upptakt låtar med rungande gitarr solon och en puls som ger dance feeling, blandat med lugna melankoliskt vackra melodier. Sången är också som en tandborste som byter färg vid värme ibland ljuv och följsam för att i nästa stund vara hård som en knuten näve i M.Rectus Abdominis.
Favoritspåret - All In White
/K-A
Betyg:
+++++

The Vaccines – What Did You Expect From The Vaccines?



Är det bara jag?

Är det bara jag som tycker att Coldplay har blivit otroligt trötta och insirationsfattiga?
Bedöm själv.../Oskar






M83

Missa in M83:s nya platta Hurry up, We´re dreaming.
En kalasplatta! /Oskar


Veckans PowerPlay (Låt som spelas ofta)

Jag ska föröska bli lite mer aktiv. har av personliga skäl inte skrivit eller för den delen haft lust med så mycket annat heller. /K-A

jonathan Johansson - Klagomuren

Som ni säkert har sett har jag skrivit en hel del om Jonathan Johansson de senaste dagarna.
Malmösonen har sedan tidigare ett album på samvetet. Den svåra andraskivan var därför ett faktum med detta släpp.
Jag ska inleda med att säga att Jonathan har varit svår för mig. Första skivan krävde en låång stund innan jag fastnade. Därefter har jag blivit mer och mer kär i hans stora ljudbild och den skrålande skånskan.
Klagomuren är en skiva som måste lyssnas på ett par gånger och man bör vara koncentrerad då det inte är någon lätt skiva. Gör man detta kommer man upptäcka att detta är en magnifik skiva som innehåller mycket smärta och djup men samtidigt en hel del hopp och tro. Låtar med poppigare influenser avlöser låtar med en smått episk ludbild.
Jag har lyssnat igenom detta material 3-4 gånger nu och jag kan bara säga att jag älskar det. En av årets bästa skivor för min del. Låten Centrum och Blommorna är favoriter (om jag nu måste välja)
Missa INTE denhär skivan!! /Oskar
Betyg:
+++++

 


Lillkillen ute i stora världen

Just nu strövar vår krigare fritt på Stockholms gator.
Lycka till med det du gett dig in i :)
Denna är till dig Kim
/Oskar


Klagomuren

Idag var det smygpremiär för Jonathan Johanssons skiva på spotify.
Recension kommer innom kort. /Oskar

Stockholm

Snart åker delar av Åtminstone musik till GBG för att ha firmafest och gå på Jonathan Johansson.
Jonathan som nyss läppte ny singel (Stockholm) kommer att spela på Stadsteatern och då kommer vi vara där och gunga i takt. Passa på att kolla in den nya videon till Stockholm. /Oskar

Maskinens nya video (Ocensurerad)


Kom igen ANNA!

28 Oktober släpper Anna Ternheim nytt album.
Personligen tycker jag att det är ett av årets mest spännande släpp. New york-bon Anna har på detta album samarbetat med personer hon aldrig tidigare har träffat. Hittils har vi inte fått en enda singel. Däremot ett par smakprov. Håll till godo!/Oskar


Architecture in Helsinki - Moment Bends

Den Australienska indiegruppen Architecture in Helsinki har kommit med ännu ett verk. Om man lyssnade på denna skiva år 1989 skulle man tycka den var helt rätt och det fantastiska är att det faktiskt funkar idag med. Det är väldigt mycket 80 tal över soundet och till och med sången har viss klang från det "ljuva" 80.
Men man ska så klart dissikera det som ett nytt och fräscht album med influenser från en stressig och miljöförstörande samtid.  Här kan man verkligen finna ups and downs, det börjar med tre mycket lovande spår innandet faller igenom och blir ganska ointressant.  Jag gillar klangen i spår som Desert Island, Contact Hight och ljuvliga Escapee men sen finner jag det svårt att hitta stjärn låtar. Man skulle kunna släppt det som en EP med 6 låtar då hade det varit en klockren 4:a. /K-A
Betyg:
+++

Architecture In Helsinki – Moment Bends



Veckans PowerPlay (Låt som spelas ofta)


Kite - 4

Enkel titel. Kite har gjort sig ett namn i electro svängen vid det här laget. Nu kommer ännu en EP som fått namnet 4:a. Kan vara för att det är just den fjärde ep:n.
Hur låter Kite 2011 då? joo ska ni veta det låter precis som man förväntar sig att höra Kite. Det märks tydligt att de lagt mycket tid på att skapa nyskapande sound och skysta vridningar på ljud och använder sig av speciella bakgrundsljud som man byggt låten kring. Det är allt från målsingnaler, hundskall till orgelhammrande.
Skivan slår igång med den pampiga I Just Wanna Feel som jag håller som det bästa spåret trots den stora intro känslan. Jag kan inte ge detta verk för häga betyg då jag tycker det känns lite enformigt och trögflytande. /K-A
Betyg:
++

Kite – 4



Icona Pop - Night Like This EP

Icona Pop Består av dj tjejerna Caroline och Aino. De slog igenom med dunder och brak med sin hit Manners.  Det tog dem till en plats på hippa Kitsunés samlingsalbum.
  1. Night Like this - Otorligt bra electro låt, perfekt blandning av produktion och sång. Den är tuff och samtidigt avklädd och öppen.
  2. Manners - En låt som växer med antalet lyssningar. Tar ett tag att kliva upp i det riktigt maffiga segmentet men oj vilken bra låt!
  3. Lovers to friends - Här blir det lite smutsiga elctro snickeriet oroligt plyshigt popstämt. Passar inte IP kostymen tycker jag.
  4. Sun goes down feat. The Knocks - en låt som gick mig lite obemärkt förbi. Den har ett spännande uttryck i trevlig basgång och skön stämsång.
/K-A
Betyg:
+++

Icona Pop – Nights Like This EP



Spel sound

I slutet av förra veckan kom det efterlängtade tv spelet FIFA 12 ner i min brevlåda. Och som varje år blir jag alltid galet nyfiken på deras soundtrack, det brukar i vanlig ordning vara en salig blandning på rytmiska sydamerikanska toner till bastant rock. Här finner ni årets låtsamling:
http://www.fifasoundtrack.com/fifa12soundtrack.htm
/K-A

Feist - Metals

Den kanadensiska sångfågeln Leslie Feist som går under artistnamnet Feist har länge varit en av de största singer-songwriterartisterna i musikvärlden. Efter att ha släppt skivan the reminder 2007 fick den stora massan upp ögonen för henne då hon plockade hem några av de största musikpriserna som finns. Nu fyra år senare är det dags för en otroligt efterlängtad comeback i form av Metals. Det svängiga soulinspirerade soundet känns igen från hennes tidigare skivor. De underfundiga texterna i kombination med en röst som får vilket isberg som helst att smälta gör detta till ett mästerverk. Fesit bredd på denna skiva gör att det aldrig känns långdraget. De stillsamma låtarna är sockersöta och berörande medans man ibland rycks med i någon slags pop/folk/soul dänga som sätter sig i skallen direkt. Att Feist kommer fortsätta på det framgångståg hon hoppade på i och med the reminder råder ingen tvekan om. Låt oss inte vänta fyra år på nästa skiva! /Oskar

Betyg:

 

 


Veckans PowerPlay (Låt som spelas ofta)

Beirut - Santa Fe har gått flest gånger men jag har valt att plocka ut en låt som jag inte lyssnat på i recensions syfte.  / K-A
Lill Lindfors - Du för mig

Beirut - The Rip Tide

Musiken som Beirut spelar känns så himla pretentiös lös. Det finns liksom ingen som kan hata deras verk. Genren kallas ibland World music och syftar till att mycket är inspirerat i olika folkmusik stilar världen runt. Beirut har under alla sina skivor hållit en mycket hög lägsta nivå, alla låtar kliver inte upp på högsta betyg men ack så trevliga spår för det.
Denna skiva har gått runt och runt hela helgen och verkligen fått mig att gå in i en behaglig feel good stämning. spår två Santa Fe är den låt som jag direkt fått som favorit. En synthmelodi lägger grunden till ett fenomenalt 4 takts kalas. Det lätt monotona i musiken gör sig helt rätt så här i höstens intågande. Lyssnar man på skivan från spår ett till 9 märker man snabbt hur bra alla låtar följer varandra. Höstens skiva! /K-A
Betyg:
++++

Beirut – The Rip Tide



Kungens formbesked!


Mash up!


Bedouin Soundclasch - Light The Horizon

2005 stod årtalet på. Jag och en god vän hade planerat och suktat efter att få åka på Vans on Tour det året. Det band vi dreglade efter och som skulle göra pengarna värt mödan hette då Danko Jones och är idag en välkänd trio bland den svenska publiken. Men under den touren så hittade jag ett annat intressant band nämligen kanadick gruppen Bedouin Soundclash som levererade reagge toner på kanadensiskt vis. Deras skiva Sounding Mosaic var under resten av det året ett välspelat soundtrack för mig.
Hur låter bandet år 2011 då?. De har inte släppt sitt karaktäristiska sound eller blivit kommersiella och blottade. Mystiken finns kvar och de olika intsrument som gör varenda låt unik är ett signum värt nog. Albumet börjar med låten Mountain Top som har stora chanser att bli en omtyckt hit låt, där känner jag direkt igen BS som jag började tycka om 2005. Sedan fortsätter skivan med Fools Tatto som också är en riktigt frän reagge låt eller är det reggae? ska? jag vill inte sätta etickett men på spår 5 Elonga har det helt plötsligt blivit lite Africa tones/World music. Skivan går sedan vidare spår till spår och levererar akustiska mysspår och orgelpumpande bahamas toner. /K-A
Betyg:
+++


Bedouin Soundclash – Light The Horizon