Kite - 4

Enkel titel. Kite har gjort sig ett namn i electro svängen vid det här laget. Nu kommer ännu en EP som fått namnet 4:a. Kan vara för att det är just den fjärde ep:n.
Hur låter Kite 2011 då? joo ska ni veta det låter precis som man förväntar sig att höra Kite. Det märks tydligt att de lagt mycket tid på att skapa nyskapande sound och skysta vridningar på ljud och använder sig av speciella bakgrundsljud som man byggt låten kring. Det är allt från målsingnaler, hundskall till orgelhammrande.
Skivan slår igång med den pampiga I Just Wanna Feel som jag håller som det bästa spåret trots den stora intro känslan. Jag kan inte ge detta verk för häga betyg då jag tycker det känns lite enformigt och trögflytande. /K-A
Betyg:
++

Kite – 4



Kommentarer
Postat av: Demobanken

Hej käre vän,



Hoppas allt är bra med dig och tack för dina blogginlägg, de värmer!



Kite har Skåne-premiär efter sitt fjärde skivsläpp



Efter succé på succé besöker Kite Demobanken i Malmö den 28 oktober i finfint sällskap av PMtoyou från Göteborg







Demobanken är demobandens hjältar och stans bästa förfest. Konceptet är enkelt, om du har ett band kan du skicka in en låt eller två till [email protected], vilket kan leda till att du får spela på Demobanken eller på någon annan klubb/pub i vårt avlånga land. Som besökare får du ta med dig din egen dryck och mat träffa likasinnade samt festa loss i goda vänners sällskap till Sveriges nästa stora band.







I nuläget har Demobanken ca 100 band och 150 medlemmar kopplade till sig. Många är intresserade av projektet där subkultur och kärlek till musik går före ekonomiska vinningar. Mer info om organisationen Demobanken finns som bifogad fil.



Den 28/10 mitt i höstmörkret lyser Demobanken upp Malmö med hjälp av indie-elektronikabanden Kite och PMtoyou. Kite som blev kritikerrosade och älskade på den svenska indiescenen för sitt sin debut-EP och har fått fina recensioner sedan dess. Kite har nu släppt EP’n ”IV”. Första spelnigen i Skåne med den nya EP’n äger rum på Demobanken och det kommer bli fullständigt magiskt. PMtoyou är ingen mindre än Anton Thoursie från Göteborg som blandar drömska elektroniska beats med sorliga tongångar. Demobanken öppnar kl. 20:00 och stänger 01:00 nere på STPLN i Malmö. Missa inte Malmös bästa förfest 2011.



Malmös konsertscen är ständigt intressant och erbjuder alternativ, även för de med en fullspäckad kalender. Att vara på Demobanken är ett perfekt tillfälle för att värma upp kroppen till nästkommande evenemang i Malmö samma kväll. Så packa ditt pick och pack, dra ner till STPLN, kolla på Sveriges bästa indie-elektronika i goda vänners lag och fortsätt förgylla din afton på valfri plats då vi stänger 01.



Var: STPLN, Stapelbäddsgatan 3, Busshållplats Kockums, Linje 3, Malmö

När: 28/10-11 kl 20:00-01:00

PMtoyou kl. 21:30

Kite kl. 23:00

Inträde: 60kr

Ålder: 18

Egen mat och dryck medtages



För mer info besök oss på

http://demobanken.wordpress.com

http://www.facebook.com/demobanken



http://www.facebook.com/event.php?eid=222770054453189



Kite - http://www.myspace.com/kitemalmo



PMtoyou - http://www.myspace.com/pmtoyou



--

Med vänlig Hälsning,

Demobanken

www.demobanken.com

www.facebook.com/demobanken

[email protected]

2011-10-21 @ 11:43:08
URL: http://demobanken.com

Kommentarer till inlägget:

Namn:
Remember?

Epost:

URL:

Meddelande:

Trackback