Electrotorsdag



Torontobandet Crystal Castles startades från början av hanen av de två nämnligen Ethan Kath. Han frågade om Sångerskan Alice Glass kunde sjunga in 5 demolåtar som ett expriment. Ethan råkade av misstag lägga ut en slinga på myspace, slingan nådde fram till Lies records och vips så hade man skivkontrakt. Vi börjar med Deras låt Vanished som kommer från deras hittils ända fullängdare med namnet Crystal Castles (passande).

Bandet samarbetar flitigt med olika heta band också. Namn som Klaxons, cut copy och Justice för att bara nämna några, de förekommer ofta i electrotorsdag som ni kanske sett :)
Pga tidsbrist hinns inte fler ord med i denna veckas electrotorsdag. Dra igång Crimewave och pumpa igång valborgskvällen nu!
HAPPY VALBORG! önskar Åtminstonemusik!



Beirut

Nej det är inte staden med samma namn jag pratar om, det är namnet på det amerikanska bandet som lirar musik med inspiration från östeuropeisk folkmusik. Sångaren Zach Condon fick sitt intresse för den här typen av musik när han reste i Europa och stötte på Boban Marković orkester. Det är somrig musik som passar perfekt när du ligger i gräset och njuter av solen. För dig som vill se Beirut så får du möjligheten om du ska på Way Out West i år.
/John

Nantes:


Postcards from Italy:


Ps. Det ska fungera att kommentera igen nu, har strulat tidigare

Veckans Liveklipp v.18

Denna veckas liveklipp är levererat från Broder Daniel, och det är en av världens bästa låtar nämligen Shoreline som står på menyn. Live från Lisebergshallen / Göteborg 2003. Men jag tog även med deras framförande av låten i Sen kväll med Luuk 2001. Det var då de spelade låten för första gången och det har i efterhand kallats för "Den populäraste bootlegen någonsin" kul kuriosa Håkan Hellström på gitarr i detta klippet.





The Rakes - Klang

The Rakes är som en syratripp i Bangladesh! Helt jävla insane sjukt bra ös och verkligen ett band man kan sätta stämpeln "Partyband" på. Deras senaste fulllängare Klang når inte riktigt lika högt som plattorna Capture/Release och Ten New Messages. Men skivans höjdpunkter är verkligen höjdare, Loneliness of the outdoor smoker där kommer det klassiska brittiska gitarr plockandet fram som ger själen sånt lyckorus. I låten The Light From Your Mac visar de fram en ny lite Beatles aktig sida som är helt fantastisk, basgången och texten ger mig allt jag vill ha en tisdagsmorgon utdrag från låten:

Girl, I slip into your bedroom
The light from your mac cuts through the gloom, like moonlight
Its so fucking grim out there, lets hibernate
I'm sick of people obsessed with there clothes and hair
Never leave London, New York or LA
Fuck it, lets hibernate

Vad som drar ner betyget är att skivan är för ojämn, vissa låtar håller helt enkelt inte klass nog och känns som de är framstressade för att fylla ut skivan. / Kim

Betyg:

+++



Låtarna:

01. Loneliness Of The Outdoor Smoker
02.The Light From Your Mac
03. The Woes Of The Working Women
04. That's The Reason
05. Muller's Ratchet
06. Your In It
07. The Final Hill
08. 1989
09. Bitchin' In The Kitchin'
10. Schakleton

Electrotorsdag: Css


Css är ett brasilianskt sexmannaband som startades upp 2003. De sex vännerna från Sao Paulo spred sin synthpop först på internet. Efter att en Brittisk journalist fått nys om gruppen spelades deras låtar i stora filmer i Brasilien och den brasilianska versionen av Big Brother (respekt) Vi pumpar igång med deras kanske kändaste låt Move.


2005 slättes en EP på 7 låtar som blev omtyckt. 2006 blev dom signade av SUb POP och det internationella klivet var ett faktum. Deras låtar användes nu av ett antal stora företag som Ipod, Apple Inc. mf. Deras musik blev även poppis att ha i Tv-spel Forza Motorsport 2 Fifa 08 och 09 mf.
Kolla upp dethär bandet vettja. Vi lyssnar till sista låten som är Let's Make Love and Listen to Death From Above


The Good, The Bad & The Queen

När man säger The Good, The Bad & The Queen och bortser från det sista så tänker 95% på den klassiska westernfilmen. Men de som hört bandet lägger det på minnet, dels för att sångarens röst är mycket välkänd sen hans tid i Blur och Gorillaz. Han heter så klart Damon Albarn, vissa tycker inte om hans röst men jag tycker den är mycket speciell och egen, precis som det ska vara.

Resten av bandet är absolut inga okända typer. På gitarr hittar vi förra The Verve gitarristen Simon Tong och på bas hittar vi Paul Simonon som förut var bassist i klassiska The Clash. Sist men inte minst har vi Tony Allen på trummor som var med i Fela Kutis liveband.

Bandet startades 2006 och tog bandnamnet från deras första skiva eftersom de inte hittade på något annat. Och enligt Albarn själv kommer det förbli deras bandnamn./ Kim




Hårmedel

Ibland hör man låtar som får en att stanna upp och verkligen lyssna. Elvis Perkins låt Shampoo är en sån låt. Jag hörde den och fick peta mig i örat för att förvissa mig om att ingen satt där inne och sjöng med  sån skärpa och styrka som påminner om Mr.Dylan. Njut folks!
/Kim



Veckans Liveklipp v.17

The Kooks gör en intim akustisk spelning på Abbey Road Studio. See The World är låten och rösten är Luke Pritchard, fantastisk stämma som ger mig gåshud och goda minnen. / Kim


låttips

vill bara tipsa om en grymt skön söndagslåt såhär dagen efter.
Bakispizza+james Yuill = sant

/Oskar

Musikanten!

Vem är det?

Det är en man född i Norrköping 1979, svensk låtskrivare med finsk anknytning. Han har samarbetat med både Säkert! och Peter Jöback.

Electrotorsdag: Does it offend you, yeah?




Electrotorsdag rullar vidare och idag höjder vi volymen en aning och välkomnar Does it offend you, yeah?
Tremannabandet bildades i Reading 2007 och släppte sitt första album våren 2008. Skivan hette förövrigt you have no idea what you're getting yourself into. Skivan blev en succé och hamnade på 9:e plats på lastfm:s lista över mest lyssnade artister. Vi sparkar igång dethär liket med låten Being bad feels really good.



Listan över samarbetspartners är imponerande eller vad sägs om, Daft Punk, MGMT, Justice, Digitalism, Bloc Party mf.
Bandet är som sagt relativt nystartat och har inte hunnit med så mycket än men låten Doomed now är ett måste i var mans/kvinnas öra hihi. Så vi avslutar helt enkelt dagens electrotorsdag med låten Doomed now!




We are Droid!

Vi fick en kommentar av vår vän Jocke om att vi inte upplyst honom om bandet I Are Droid. Allt började förra våren då jag och Oskar blev förälskade i ett nytt fräscht 4 manna band beläget i Sthlm. Men Bandet började sin resa i Tokyo pga av att Fredrik då bodde där. Det var en hel del låtskrivande och texter skickades mellan Sverige och Japan. Tillslut hade de fått ihop så mycket material att de ville satsa på projektet och Fredrik flyttade hem till Ikea landet, och vilke succe det blev med första singeln "Time on Time" och sedan "Blood And Ether". Deras debut skiva heter lika självklart som klockrent "I Are Debut".

Bandet:

Peder Bergstrand - Sång och gitarr (Förut i bandet Lowrider)
Fredrik Okazaki Bergström - Trummor
Jens Lagergren - Bas (Spelar även i Hello Saferide, Thunder Express även kallat Dundertåget)
Konie Ehrencrona - Gitarr och Synth (Don't be a stranger, Konie)

/Kim


Dansa satan

En tisdag som denna borde man inte sitta stilla sätt på Hercules and love affair och låten blind och dansa er igenom natten :O

/Oskar

Veckans Liveklipp v.16

Denna vecka är det Fagersta's stoltheter The Hives som levererar ett liveklipp från Roch Am Ring 2005 i Tyskland. Låten är B is for brutus, det är en låt med ett jävla drag i mycket härlig gitarr slinga.
En sommar utan en Hives konsert är fan ingen riktig sommar.
Rolig notis lägg märke till Pelle's mustasch.
/Kim


Ett litet tips

Alla som inte har hört I are droid borde slänga igång denna dänga.

/Oskar

Två

Hästpojken, alla minns vi förra våren när de reste sig ur askan av Bad Cash Quartet och Broder Daniel för att släppa en skiva med genomgående bra låtar. Pop-Lars som tidigare trummat i Broder Daniel slutade under sommaren av personliga skäl. Kvar fanns dock Martin Eliasson på sång och gitarr som skrivit många av Hästpojkens låtar under sin tid i Bad Cash Quartet. Låten "Utan personlig insats" skrevs dock av bandets basist, Joel Alme, som senare gjorde solokarriär. Låten finns nu också i en version med Joel skriven för IFK Göteborg under namnet "Snart skiner Poseidon".
Vilken av versionerna som är bäst kan jag inte riktigt bestämma mig för, men att sommaren 2008 var Hästpojkens råder ingen tvekan om.

Hästpojken - Utan personlig insats:


Joel Alme - Snart skiner Poseidon:


/John

Påskspecial! Pete Doherty

Den 12 mars 1979 i Hexham, Northumberland föddes poeten,låtskrivaren musikern Peter Daniell Doherty. Men växte till största delen upp i Liverpool och London. Hans familj flyttade runt mycket i England och Europa (Cypern och Tyskland bland annat) på grund av hans pappas jobb inom Brittiska armen. När Pete var 16 år vann han en poesitävling och skickades på uppdrag av den brittiska regeringen på en resa genom Ryssland.

Peter var duktig i skolan och uppnådde hela 11 toppbetyg på sin examen och kom in på Oxfords universitet. Där studerade han engelska en kurs som han hoppade av efter en termin. Sen flyttade han ihop med sin vän Carl Barat i en lägenhet i London. Sommaren 2003 födde sångerskan Lisa Moorish från bandet Kill City hennes och Petes dotter Astile. Den 3 Februari 2005 arresterades pete för att ha misshandlat dokumentär filmaren Max Carlish på ett hotel i Islington. Mot sitt nekande och att han misslyckades att skrapa ihop 150 000 pund till borgen. Fänglslades han ankalgad för bland annat rån och utpressning, anklagelser som senare togs tillbaka. Efter detta har Pete opererat in en naltrexone som gör att han inte blir hög av heroin.

Hans familj består av en storasyster och en lillasyster som heter Amy-Jo och Emily. Mamma Jacqueline Doherty är sjuksköterska och ahr även skrivit boken Pete Doherty: My Prodigal Son Som handlar om hur Peter förvandlas från väluppfostrad mönsterelev till världens mest kända narkomaner. Pappa Peter Doherty Sr. jobbar som sagt inom armen fortfarande.

Han gjorde sig känd då han blev tillsammans med supermodellen Kate Moss. Men även hans beroende av droger skapade stora rubriker. Ingen glömmer väl Hultan?

Pete Doherty's Favourites:

Böcker: 1984 av George Orrwells, Brighton Rock av Graham Greene, Our Lady of the Flowers av Jean Genet och 
Flowers of evil av Charles Baudelaire


Filmer: Billy Liar, Poor Cow, O Lucky Man! och Steptoe and Son



The Libertines

Sedermera startade Pete och Carl rockgruppen The Libertines där de delade på sången och låtskrivandet. I deras lägenhet skrev de material för sin debut singel från 2002 What a waster. Och deras skiva Up the bracket som släpptes senare samma år. De fick bra kritik främst för sina energiska livespelningar som ofta var våldsamma och härliga mikrofonväxlingar mellan Doherty och Barat.

En tid efter skivsläppet petades Pete från bandet för sitt påstådda drogberoende. Sedan bröt han sig in i Barats lägenhet i Marylbone och stal en bärbar dator och en antik gitarr. Han blev dömd till 6 månaders fängelse men blev släppt efter tre. Samma dag som han släpptes blev Pete och Carl åter vänner och spelade samma kväll den legendariska spelningen på The Tap 'n' Tin i Chatham, även kallad The Freedom gig.

Pete återförenades med bandet och gjorde tre bejublade spelningar på London Forum. Alla tre spelningar hamnade på topp 20 konserter i historien, av tidningen Q Magazine.

2004 började bandet spela in matreal till sin andra skiva men hade fortfarande problem med Petes drogberoende. Vilket ledde till att bandet fick skyddas av livvakter under studioinspelningarna för att Petes "drogvänner" kunde dyka upp. Strax efter att skivan blivit färdig petades Pete återigen på grund av sitt upptrappad drogmissbruk. Pete rymde från klostret Wat tham Krabok i Thailand känt för att rehabilitera drog och alkoholberoende. Sammtidigt släppte Libertines sin självbetitlade skiva som klev direkt in på första platsen på brittiska albumlistan. De sålde platina i både Storbrittanien och USA. 
    



Babyshambles
   

Efter uppbrottet med Libertines har Pete skapat en egen karriär utan Carl Barat till hjälp. Bland annat gästade han Wolfman på singeln For Lovers den blev sen nominerad till årets bästa sång under galan Ivor Novella Award. Sen släppte han singeln Babyshambles och startade bandet med samma namn. Till en början var projektet endast till för att tjäna pengar till droger. Bandet släppte sne singeln Killamangiro och turnerat runt i storbrittanien. 

2005 uppträdde Pete på Live-8 konserten i Hyde park i London där han sjöng en duett med Elton John med sången Children of the revolution. 

I juli 2005 skulle Babyshambles backa upp Oasis under Storbrittanien turnen men misslyckades radikalt då inte Pete dök upp, han skyllde på att han inte kunde ta sig hem från Frankrike i tid.

13 Augusti 2005 stoppades Pete i tullen på Oslos flygplats med små mängder Heroin på sina kläder. Babyshambles var bokade att spela på öyafestivalen i Oslo men Pete hölls kvar i tullen i 3 timmar. När festivalarrangörerna betalat 8000 norska kronor släpptes Pete och de kunde äntra scen. Han var sjuk och spydde på scen efter 20 min sen hällde han ut en flaska vodka över publiken. När han visade upp ett tomt ciggarett paket kastade folk upp cigaretter. De stängde av strömen 23.00 så konserten varade i ungefär 30 min.

15 Augusti 2005 släppte Babyshambles sin andra singel Fuck Forever, den nådde som bäst en fjärde plats på brittiska singellistan. Samma månad var Pete med i en uppgörelse med sin förre bandmedlem och vän Johnny Borell sångare i Razorlight. Uppgifter säger att Pete skulle skallat Johnny efter deras spelning på Leeds festivalen orsak oklar.

Den 16 Juli 2006 01.15 skulle Pete Doherty och Babyshambles ha sin första spelning på Hultsfredsfestivalen. Han blev dock stoppad av tullen på Arlanda efter misstankar att han var drogpåverkad. De kom inte upp på scen föränn halv tre på natten. Igentligen skulle han vara på rehab i Portugal.

Babyshambles har släppt 2 fulllängare Down in Albion 2005, Shotter's nation 2007. 
                 

Just nu är våran älskade Pete aktuell med sin första soloskiva Grace/Wastelands      

/ Kim                                              


Electrotorsdag: Midnight Juggernauts


Dagens Electrotorsdag handlar om ett band från Melbourne. Bandet heter Midnight Juggernauts och består av Andrew Juggernaut, Vincent Juggernaut och Daniel Stricker.
Vi spar inte på krutet utan drar igång en låt. Låten heter Shadows och är från deras hittils enda fullängdare Dystopia.

Bandet inledde sin resa 2004 och startade då sitt egna skivbolag Siberia Records. De blev ganska fort uppmärksammade i hemlandet Australien och deras musik spelades en del i landets radiostationer. Efter ett tag fick även USA och Storbritanien upp ögonen för bandet och spelade deras låt Shadows flitigt. Framgång födde framgång och efter att ha släppt sin debutplatta Dystopia fick de en förfågan av rang. De var nu ute på turné med det franska bandet Justice. Vi avslutar veckans electrotorsdag med deras låt Tombstone.


/Oskar

Ett tankvärt citat

Tog fram ett tankvärt citat från Thomas Öberg (sångare i Bob Hund)

"Kommunerna tvingar oss hela tiden att sänka volymen på musiken på konsertena, de tror att rock´n´roll är farligt för öronen. Men om ni hör ett litet litet pipande ljud när ni ligger och försöker sova nånstans så är det inte tinitus, det är tecken på att bob hund längtar efter er!"

/Oskar

Yeah Yeah Yeahs - It's Blitz!

Det New-York baserade bandet Yeah yeah yeahs har släppt sin tredje fulllängare, It's Blitz!.  Precis vad namnet utger sig för är skivan en riktigt sprakfest med rytmer som följer den röda tråden i bandets musikaliska stil. Men med stora skillnader nu från förra skivan "Show your bones" har de använt sig av mer och mer elektro, vilket jag bara tycker höjer kännslan som Karen O vill få fram. Hennes röst är skärande bra och ger alla låtar attityd oavsett tempo, skivan blandar med både lugna melankoliska låtar och riktigt dansanta clubhits. Med den här skivan har de verkligen fått till det, låten "Soft Shock" är helt underbar och absolut topp 4 hittils i år!. Kan bara sammanfatta det som en tok bra skiva som bör finns i alla indiesamlares samlingar.  / Kim

Kims betyg:

+++++




Låtarna:

1. Zero
2. Heads Will Roll
3. Soft Shock
4. Skeletons
5. Dull Life
6. Shame And Fortune¨
7. Runaway
8. Dragon Queen
9. Hysteric
10. Little Shadow




The Fratellis & The Walkmen

Tänkte låta dagens inlägg tipsa om två band, Skotska The Fratellis och New York-baserade The Walkmen.

fratellis
The Fratellis
I Glasgow, Skottland startade The Fratellis sin karriär beståendes av Jon Fratelli, Barry Fratelli och Mince Fratelli.
De är mot förmodan inte bröder utan har egentligen andra efternamn än Fratelli. De har än så länge hunnit med att släppa två album: Costello music (2006) och Here we stand (2008). De kanske två mest kända låtarna är Chelsea dagger som använts flitigt i filmer och reklamer. Den andra låten är Flathead som är den mest spelade Fratellis-låten på Spotify. Kolla in senaste albumet på Spotify

Flathead (kunde hitta hela låten på Youtube):

Chelsea dagger:




walkmen
The Walkmen
Bildades 2000 i New York och har sedan starten släppt de tre albumen: Bows+Arrows (2004), Pussy Cats (2006) och A hundred miles off (2006). De kommer också agera förband på delar av Kings of leon's turné nu i vår. Låten jag bjuder på här under är en liveversion av "The Rat". Andra låtar som bör kollas upp är "Lost in Boston" och "Many rivers to cross".
Senaste albumet på Spotify



/John

Miss Li - Dancing The Whole Way Home

Skivan drar direkt igång med singeln och den kommande sommarplågan "I heard of a girl".  Och i ärlighetens namn så är det en jävligt bra låt i genren och de flesta tror jag uppskattar den lättsjungna refrängen och den popiga melodin. Men hur är resten av skivan då? Jo den är lekfull och Lindas pianoklinkande är fortfarande stommen i hennes musik. Ibland dippar skivan ordenligt med några låtar då takten verkar vara på tok för låg för sången och gör att man till viss del tråkas ut. De stora ögonblicken kan man räkna till framförallt 3 låtar: "Is this the end" där den akustiska gitarren och den framstående sångrösten gifter sig och det blir ett kexchokladliknande bröllop. Sen är det "A daughter or a son" där som nämnt pianospelet lyfter låten ohyggligt mycket, och till sist är det "Bourgeois Shangri-la" där ett sammarbete med Amanda Jenssen som gör att den blir rapp och härligt explosiv.  Avslutningsvis en mysig skiva i bakgrunden på parmiddagen, Miss Li sjunger bra! / Kim

Kims betyg:
+++



Låtarna:

1. I Heard Of A Girl
2. Dirty Old Man
3. True Love Stalker
4. Polythene Queen
5. Is This The End
6. Dancing The Whole Way Home
7. Stuck In The Sand
8. A Daughter Or A Son
9. Bourgeois Shangri-La
10. The Boy In The Fancy Suit
11. Stupid Girl

Veckans liveklipp v.15

Denna vecka är det Helsingborgsbandet The sounds som står för veckans liveakt. Det var 12/2-09 som de framförde sin senaste singel "No one sleeps when I'm awake" i den amerikanska talkshowen Last call with Carson Daly. Nya skivan skulle enligt källor komma i månadsskiftet mars/april men än har man inte sett röken av den. Förhoppningsvis dyker den upp inom en snar framtid recension kommer då.

Maja är inte bara grym sångerska hon är även en av de snyggaste också. Det lär ni se i videon nedan. / Kim



Nikolai & Nick & Fabrizio & Julian & Albert

The Strokes

Okej, turen har kommit till mig att skriva mina första ord i bloggen. Det jag hade tänkt mig är att ge lite klarhet över alla dessa sidoprojekt som medlemmarna i The Strokes håller på med.
The Strokes slog igenom ordentligt 2001 med albumet "Is This It", ett album som senare blev utsett till "Album of the year" av den engelska tidningen NME. Bandet släppte senare albumen "Room on fire" och "First impressions of earth" som också de gjorde succé, främst i USA, Storbrittanien och Australien. Efter massivt turnerande 2006 har bandet tagit sig en paus på obestämd tid. Under tiden har bandmedlemmarna haft olika små projekt för sig som jag hade tänkt presentera:

Albert Hammond Jr. (Gitarrist i The Strokes)
Det självbetitlade sidoprojekt som kanske är det som nått flest öron. Han har sedan 2006 hunnit med att ge ut albumen "Yours To Keep" och "¿Como Te Llama?". Han har också hunnit med att agera förband åt Coldplay under deras Europaturné.
Låten under heter In Transit, andra låtar som bör kollas upp är t ex. "Everyone gets a star", "Gfc" och "Bargain of a Century". Kolla in senaste albumet på Spotify


Nikolai Fraiture (Basist i The Strokes)
Nikolai med sitt sidoprojekt "Nickel eye" släppte sitt första album "The Time Of The Assasins" nu i år (2009) med låtar som på myspace klassas som folkrock. Min personliga favorit från albumet är låten "Dying star". De låtar som uppmärksammats mest är dock "Back from exile" och "Brandy of the damned" som släpptes som singlar under vintern 2008.
Här nedan kommer just "Brandy of the damned". Kolla in senaste albumet på Spotify


Fabrizio Moretti (Trummor i The Strokes)
Fabrizio slog sig ihop med Rodrigo Amarante från det brasilianska bandet "Los Hermanos" med målet att göra musik som skiljde sig från The Strokes/Los Hermanos. Det hela resulterade 2008 i albumet "Little Joy" som också är namnet på sidoprojektet. Låtar att rekommendera är "The next time around", "Brand new start" och "Keep in mind" (som kommer nedanför). Kolla in senaste albumet på Spotify


Nick Valensi (Gitarr i The Strokes)
Har inte satsat på något eget på sidan av strokes men har till exempel spelat gitarr i Regina Spektors sång "Better" samt hjälpt Fabrizio med Little Joy.

Julian Casablancas (Sång i The Strokes)
Inte heller The Strokes frontfigur har något sidoprojekt, vilket jag personligen kan tycka är bra då det stärker bilden kring Strokes som Julians livsverk. Han har dock precis som Nick, gjort gästframträdanden i olika band och sammanhang.
För att nämna något så är det Julian som spelar gitarr i Queens of the stoneage's låt "Sick, Sick, Sick".

/John

Anttila levererar

Jodå, igår var det konsert. Anttila spelade på ett mysigt café i e-tuna. Akustiskt var det och väldigt gemytligt måste jag säga. Det var en smula magiskt. Bjuder på denna bild från kvällen, /Oskar

(foto: Jennybabe)

parkgung

Våren närmar sig och igår kunde man tro att den skulle ta oss i ett riktigt grepp. Men när man vaknade till i morse så bjöd inte vädergudarna på stor fest direkt. Tänkte ändå tipsa om en liten playlist för dig som ska ut och dansa i parken med autisterna!

* Caesars - Boo boo goo goo
* MGMT - Kids
* The Sounds - Tony the beat
* Parken - Vad ska vi göra med Henry?
* The whitest boy alive - Burning
* Editors - Munich
* The Wombats - Kill the director
* Zeigeist - Bunny
* The Verve - Love is noise
* Vampire weekend - A-Punk

/ Kim


Me my self and my taste

Hej hej detta blir mitt första inlägg på denna fenomenala blogg! Här kommer ni så klart kunna läsa om bra musik och kanske få lite tips på ny musik.

Vem är då jag hmm? jag vill inte avslöja för mycket för att förstöra mystiken om männen bakom orden. Men jag bor i en etta i centrala kungsör är både snus och rökfri, gillar inte pudlar och dricker gärna men inte för ofta. Jag brukar ses som träningsnarkoman. Vilket kanske stämmer till stora delar, iaf mån-fre på helgerna kan jag vara med oberäknelig och hitta på bus eller bara slappa i parken med skön indiepop från uppsalas gränder.

Cristina som känner mig väldit bra brukar säga att Bloc Partys - I still remember är en låt som hon förknippar mig med.
Underbar låt by the way / Kim



Vårlåtar

En liten lista på vårlåtar som gör att det spritter lite extra i benen.

1: Håkan hellström - Gråsparven när hon sjunger



2: Parken - Låt mig få följa dig ner


3:Andrew Bird - Oh no

Oakisland 2009

Oakisland är festen för dig som bor inom rimligt (eller orimligt) avstånd från Ekholmen 112. Ekholmen ligger mellan Köping och Kungsör och kommer att vara stället du bör vara på 5 & 6 Juni.
Oakisland är en billig festival för alla mellan 18-100 där det under två dagar bjuds på Liveband, DJ, Scen & Campingområde samt annat gott.
Öl och cider kommer att säljas på området till en billig slant, Frukost och Mat finns också tillgängligt.

Festivalområde

Mer information och anmälan sker på Oakisland.myhood.se
Se till att anmäla er direkt eller senast innan 30 April så kalaset verkligen blir av.
"Åtminstone Musik" kommer troligtvis att blogga under festivalen så att alla utomstående polare, föräldrar, jobbarkompisar och andra intresserade kan hålla sig uppdaterade på vad som händer under Oakisland.

Florence Valentin - Spring Ricco

Spring Ricco
Med första singeln "Spring Ricco" inleder Florence Valentin sitt tredje studioalbum. Direkt hörs den melodiösa popmusiken och förväntninagrna infrias. Sångaren och frontfiguren Love Antell skildrar återigen sin samhällskritiska syn till tonerna av ljuvlig svensk pop som nosar åt Håkan Hellström hållet. Många tycker att låtarna är rena covers och att Florence snor men det ser inte jag som något problem. När andra låten på plattan "Mitt allt" brakar lös är succén nästan fullbordad. Det sjungs om drogmissbruk och allmän missär på gatan. Kanske är det just de mörka texterna som får Florence Valentin att bli så spännande. Små detaljer blandas med stora problem och förenas i denna melankoliska pop. Jag tycker skivan har allt. Från de dansanta låtarna som "Mitt allt", "Du kommer gå långt" och "Spring Ricco" till de lite mörkare och lugnare låtarna.

Oskars betyg:
++++

01. Spring Ricco
02. Mitt allt
03. Vårt hem, vår borg
04. 8 & 5
05. Du kommer gå långt
06. Bilen brinner
07. Såld är såld
08. Jag är hellre blind än ser mitt liv utan dig
09. Mellan krigen

Florence Valentin - Spring Ricco på Spotify

Electrotorsdag: Digitalism

Digitalism

Dagens electrotorsdag handlar om den tyska gruppen Digitalism. Duon som började spela in sin ljuva electroindie i Hamburg 2004 består av Jens och Ismail. plattan Idealism har hyllats och anses av många vara en av 2007 års bästa elektroniska plattor. Första låten jag vill flagga för är POGO.



Bandet började spela in sin musik i en bunker från andra världskriget. Efter att ha spelat på diverse privata fester fick skivbolag upp ögonen för de två herrarna. Begreppet "Big in Japan" fick en innebörd och det Japanska bolaget Dejitaru Shugi signade bandet. I Europa var det de Franska skivbolaget Kitsuné music som drog längsta stråt. Debutplattan Idealism släpptes med framgång i så gott som hela världen. Idag väntar många spänt på deras uppföljare. I väntans stunder kan vi ju glädjas åt deras hittils enda platta Idealism som är en pärla. Vi avslutar premiären av Electrotorsdag med låten "I want I want"



Digitalism - Idealism på Spotify