Nikolai & Nick & Fabrizio & Julian & Albert

The Strokes

Okej, turen har kommit till mig att skriva mina första ord i bloggen. Det jag hade tänkt mig är att ge lite klarhet över alla dessa sidoprojekt som medlemmarna i The Strokes håller på med.
The Strokes slog igenom ordentligt 2001 med albumet "Is This It", ett album som senare blev utsett till "Album of the year" av den engelska tidningen NME. Bandet släppte senare albumen "Room on fire" och "First impressions of earth" som också de gjorde succé, främst i USA, Storbrittanien och Australien. Efter massivt turnerande 2006 har bandet tagit sig en paus på obestämd tid. Under tiden har bandmedlemmarna haft olika små projekt för sig som jag hade tänkt presentera:

Albert Hammond Jr. (Gitarrist i The Strokes)
Det självbetitlade sidoprojekt som kanske är det som nått flest öron. Han har sedan 2006 hunnit med att ge ut albumen "Yours To Keep" och "¿Como Te Llama?". Han har också hunnit med att agera förband åt Coldplay under deras Europaturné.
Låten under heter In Transit, andra låtar som bör kollas upp är t ex. "Everyone gets a star", "Gfc" och "Bargain of a Century". Kolla in senaste albumet på Spotify


Nikolai Fraiture (Basist i The Strokes)
Nikolai med sitt sidoprojekt "Nickel eye" släppte sitt första album "The Time Of The Assasins" nu i år (2009) med låtar som på myspace klassas som folkrock. Min personliga favorit från albumet är låten "Dying star". De låtar som uppmärksammats mest är dock "Back from exile" och "Brandy of the damned" som släpptes som singlar under vintern 2008.
Här nedan kommer just "Brandy of the damned". Kolla in senaste albumet på Spotify


Fabrizio Moretti (Trummor i The Strokes)
Fabrizio slog sig ihop med Rodrigo Amarante från det brasilianska bandet "Los Hermanos" med målet att göra musik som skiljde sig från The Strokes/Los Hermanos. Det hela resulterade 2008 i albumet "Little Joy" som också är namnet på sidoprojektet. Låtar att rekommendera är "The next time around", "Brand new start" och "Keep in mind" (som kommer nedanför). Kolla in senaste albumet på Spotify


Nick Valensi (Gitarr i The Strokes)
Har inte satsat på något eget på sidan av strokes men har till exempel spelat gitarr i Regina Spektors sång "Better" samt hjälpt Fabrizio med Little Joy.

Julian Casablancas (Sång i The Strokes)
Inte heller The Strokes frontfigur har något sidoprojekt, vilket jag personligen kan tycka är bra då det stärker bilden kring Strokes som Julians livsverk. Han har dock precis som Nick, gjort gästframträdanden i olika band och sammanhang.
För att nämna något så är det Julian som spelar gitarr i Queens of the stoneage's låt "Sick, Sick, Sick".

/John

Kommentarer

Kommentarer till inlägget:

Namn:
Remember?

Epost:

URL:

Meddelande:

Trackback