3 heta höstnya låtar

Vi börjar med Theodor Jensens Songbird som jag tycker är riktigt svängig och gör iaf mig sugen på mer. Skivan heter Tough Love.



Kings of Convenience - Boat Behind skivan heter Declaration of Dependence. Som ni säkert hör på sången så är det Erlend Öye på sång (Whitest Boy Alive)



Vi avslutar med Jennie Abrahamson och Late Night Show. Jag vet att den ahr spelats mycket på radio men tycker den är helskön därför får den vara med som höstnyhet. Skivan ska du köpa dee heter While the sun's still up and the sky is bright.  / Kim



Veckans LiveKlipp v.40

Denna veckas live tillägnar jag Oskar våran musikresenär! Det blir inte helt oväntat Editors med Racing Rats akustiskt. klippet från 2007 /Kim




Markus på G



Nu är det snart dags för Herr Krunegårds nya platta och på SVT PSL kommer han denhär veckan att premiärspela 6 nya låtar i unika versioner :)
Med start idag måndag kan vi höra New York.

http://blogg.svt.se/psl/

Peace and love/ Oskar

Editors, mer än musik



Jag har under denna dystra söndag kollat igenom massa Editorsvideos. Säga vad man vill men deras musik blir mycket intensivare med deras videor. Ta bara låten Racing rats. Det är nog den bästa video jag sett, så smärtsamt och fint på samma gång:


Den andra magiska stunden på dagen var Smokers outside the hospital doors. Helt sjukt vad bra det är.



Glöm för allt i världen inte deras skivsläpp den 12:e oktober.
Peace and love/ Oskar

Musik på spåret



Japp då var det dax igen. Vi beger oss till landet som blev till sand, Danmark.

Danmark har riktiga guldkorn såsom Kashmir och Mew men det finns även lite mindra akter som bör uppmärksammas. Här presenterar jag två av dessa.

The blue van är ett rock/indieband som är sjuukt skönt. Lyssan på sångaren Steffen Westmarks röst så förstår ni. Han kanske är lite till åren men sjunga kan han ;)
Silly boy´s


Vi fyller på med ett härligt electronisk sound. Kings of dark disco heter gruppen och låten kort och gott Dark disco.


Peace and love/ Oskar

Casablancas!

The Strokes har legat lågt sen 2006 och man har kunnat läsa och lyssna på en hel del andra projekt som medlemmarna hållit på med. Men Julian Casablancas har det varit ganska tyst om men nu slår han hål i isen och släpper ner betet. Han släpper singelskiva som kommer till Sverige 21 Oktober. Skivan heter Phrazes for the young och första singeln finns tillgänglig och heter 11th Dimension.

Julian är son till John Casablancas som grundade Elite Model Management och Jeanette Christiansen som vann miss Danmark 1965. / Kim


Soundtrack!

Filmen New Moon som är uppföljare i Twilight serien. Har premiär nån gång i november i vårat avlånga kalla ikealand. Det som är kul är att de har fixat ett skyst soundtrack till filmen, bland annat medvekar editors, Lykke Li och Muse./ Kim









Tyvärr kunde jag inte bjuda på så mycket, det mesta av soundtracekt släpps inte föränn filmen kommit ut.

Veckans LiveKlipp v.39

Denna vecka är det våran husgud Kristian Anttila som står för liveklippet. Det är ett ganska gammalt klipp från den första november 2006 på Mejeriet i Lund. Låten som framförs är den dansanta Paul Weller./Kim



La Roux - La Roux

La Roux en elektro/pop duo från England, som består av Elly Jackson på sång och synth och Ben Langmaid co-writer och co-producer. Namnet la Roux kommer från det franska ordet La rousse som betyder rödhårig och namnet passar in bra på Ellys sprakande hårfärg.

Skivan som är självbetitlad är lika sprakande som hårfärgen på mrs Jackson. Deras stora hittar från radio är In for the kill och Bulletproof och det märks att det är två av de starkaste spåren på skivan. Inte för att de andra låtarna är dåliga men de är lite svårare för att gemene man ska kunna ta till sig det och uppskatta det. Min favorit är nog ändå spår tre Quicksand den har något speciellt klang över sig som gör att jag fastnar på den känns både dansant och soft på samma gång.

Rösten är unik och passande till genren. Synth slingorna känns också moderna och nyskapande. Det är sån här musik man vill höra på nattklubbarna. Texterna handlar till stora delar om den självständiga kvinnan hur hon klarar sig själv och inte utsätter sig för män som bara sårar henne./Kim

Kim's Betyg:







Låtlista:

01. In For The Kill
02. Tigerlily
03. Quicksand
04. Bulletproof
05. Colourless Colour
06. I'm Not Your Toy
07. Cover My Eyes
08. As If By Magic
09. Fascination
10. Reflections Are Protection
11. Armour Love
12. Growing Pains (Bonus Track)

 


Karra 1.6

Lugnt helg för min del därför kommer även ett lugnt karra tips, The Smiths - Half a person
/ Kim


Musik på spåret



Från Tyskland tar vi planet till Island. Bland snö, varma källor och vilda nätter ska vi leta rätt på två band som ska representera denna punkt i bloggen.

Vi börjar i huvudstaden Reykjavik och kollar på bandet Seabear och låten Arms. Skönt sound.



Bang gang är en annan skön grupp från Isalnd. Kolla in deras låt the world is gray.




Vi ses på nästa resa. Peace and love/ oskar

Muse - The Resistance

När man slår igång första låten rycks man till och känner WOW! vilket jävla drag, vilket musikaliskt kameleont liknande stycke. Sen hoppar man vidare till låt två och låt tre osv, och man känner att det här är verkligen kvalitets musik. Det är mycket arbete bakom denna skiva som även innehåller tre symfonispår. Mina klara favoriter är Uprising, Undisclosed desires och I belong to you/Mon coeur S'ouvre a ta voix. 

Tyngden finns kvar men visst har Muse utvecklats. Det är en annan lyster och mer popigare framtoning nu än förra plattan. Den här skivan kommer funka perfekt på gymmet. / Kim


Kim's Betyg:

 

Låtlista:

01. Uprising
02. Resistance
03. Undisclosed Desires
04. United States of Eurasia (+ Collateral Damage)
05. Guiding Light
06. Unnatural Selection
07. MK Ultra
08. I Belong to Ypu/Mon Coeur S'ouvre a ta Voix
09. Exogenesis: Symphony, Pt. 1: Overture 
10. Exogenesis: Symphony, Pt. 2: Cross-Pollination
11. Exogenesis: Symphony, Pt. 3: Redemption




Veckans LiveKlipp v.38

Veckans live står danskarna i Kashmir för och det är den grymt sköna Petite Machine. / Kim




simma lugnt lilla fisken

Har setat och läst igenom en hel del musiknytt. Och kommit fram till att förutom alla heta skivsläpp i höst så händer det inte speciellt mycket. Det är ingen som går och dör ingen som bokar in feta konserter eller får barn etc. Tycker det är råkigt att inget spektakulärt sammarbete mellan artister popapr upp i höstmörkret. Men som med ala dippar det vänder snart. :)

pumpa på bara utan luft kan vi inte andas / Kim

Karra 1.5

Det var ett bra tag sen ni fick förra dosen karra. Därför passar denna lördag bra för en skönsjungande förfest. 
Åtminstone bjuder på Caesars Jerk it out! / Kim



Idol koll

Jag tycker att 90% av tiden är programmet Idol rent skit. Men liksom solen ahr programmet sina stunder. Och en sån stund snubblade jag över här om dagen. Det är en tjej i Gbg som kör en egen låt riktigt bra faktiskt! / Kim



Ljuva toner

Jo såhär är det, jag har gått och kärat ner mig. Den här gången gäller det ljuv göteborgspop. Little Dragons är ett fyrmannaband med Yukimi Nagano som sångare. Dom är aktuella med sitt andra album som fått namnet Machine Dreams. Kolla upp dessa om du inte redan gjort det.



Peace&Love/ Oskar

MUSIK PÅ SPÅRET!!!




Jag vet att min comeback blev lite misslyckat men nu ska jag införa en ny liten sak på bloggen. Vi kallar det för Musik på spåret. Vi kommer ta hand om de lite mindra banden som ännu inte är så kända i Sverige. Vem vet, kanske får ni nya favoriter.

Premiär med andra ord.
Vad passar inte bättre än att ta Tyskland. Med sitt frodiga landskap och massiva industristäder har det under årens lopp skapat musik för de allra kräsnaste av öron.

Jag tänkte börja med ett band som heter The kilians. Ett femmannaband från den lilla orten Dinslaken. Deras indie låter en smula som strokes om jag får säga så :)
Lyssna själva på deras "Fight in the start"


Vi åker vidare mot Berlin och deras heta electroniska scen. På stora scen står Sascha Ring som går under namnet Apparat. Hans lysande experimentlust skapar intressanta ljudslingor och skönt gung.
Lyssna på Hailin from the edge så förstår ni.




Resan når sitt slut här, men vem vet vart vi hamnar här näst?
Peace & Love/ Oskar

Veckans LiveKlipp v.37

Kasabian live på Le Live De La Sema 19 Juni i år. Lägg märke till den ovanliga gittaren och det makalöst bra basliret!/ Kim


Mew - No more stories are told today, I'm sorry, They washed away

Den här skivan var som när man upptäckte att Ryder bytt namn till Twix. Man har liksom svårt att tro attt det är samma chocklad fast det smakar exakt likadant. Danskarna i Mew har sedan starten 97 haft ett amerikanst rock alternative sound som mest liknat band som The Pixies och Dinosaur Jr. Men nu låter de mer som en mixer av Phoenix och The Shins.

De har mycket mörka sykadeliska körer i bakgrunden som lyfter låt efter låt. Och har även klivit in i otakthetens förbjudna land och rivit muren som står mellan kostig skitmusik och riktigt bra musik!. Låten New Train som inleder skivan är helt fenomenal och väcker visst vemod i en men det är extremt skönt! Och låt nummer 2 är ur min synvinkel ett masterpiece. Introducing palace players ger gitarrslinga ett nytt ansikte, extremt annorlunda men även mycket mycket bra låt helt kalrt bäst på skivan.

Skivan är inte så jämn som jag hade hoppats på efter ca 4 låtar men jag måste ge den ett högt betyg ändå för den har såna otroliga toppar :) / Kim

Kim's Betyg:

4/5




Låtlista:

01 -  New Train
02 - Introducing Palace players
03 - Beach
04 - Repeater Beater
05 - Intermezzo 1
06 - Silas the Magic Car
07 - Cartoons and Macreme Wounds
08 - A Dream
09 - Hawaii
10 - Vaccine
11 - Tricks
12 - Intermezzo
13 - Sometimes Life Isn't Easy
14 - Reprise




De 3 senaste månadernas topplistor!

Vad har Kim lyssnat mest på de tre senaste månaderna som gått? listorna kommer här!

Artister topp 10!

01 - Bloc Party
02 - Kent
03 - Coldplay
04 - The Killers
05 - The Strokes
06 - Red Hot Chili Peppers
07 - Håkan Hellström
08 - Caesars
09 - Kristian Anttila
10 - Bad Cash Quartet


Låtar topp 10!

01 - The Perishers - Nothing Like You And I
02 - Shotgun Crackers - Runner Runner
03 - Joel Alme - A Young Summer's Youth
04 - Bad Cash Quartet - I Can Wait Until Spring
05 - Slagsmålsklubben - SMK Mix
06 - The Strokes - Reptilia
07 - Bloc Party - Storm And Stress
08 - Bloc Party - Skeleton
09 - Bloc party - Luno (Bloc party vs. Death From Above)
10 - Peter Bjorn And John - Last Night


recension kommer...

Jaa Oskar gjorde ju en strålande comeback haha ne men jag hoppas han kommer igång med inläggen snart. Själv tänker jag skriva en recension på fredag. / Kim