La Roux - La Roux

La Roux en elektro/pop duo från England, som består av Elly Jackson på sång och synth och Ben Langmaid co-writer och co-producer. Namnet la Roux kommer från det franska ordet La rousse som betyder rödhårig och namnet passar in bra på Ellys sprakande hårfärg.

Skivan som är självbetitlad är lika sprakande som hårfärgen på mrs Jackson. Deras stora hittar från radio är In for the kill och Bulletproof och det märks att det är två av de starkaste spåren på skivan. Inte för att de andra låtarna är dåliga men de är lite svårare för att gemene man ska kunna ta till sig det och uppskatta det. Min favorit är nog ändå spår tre Quicksand den har något speciellt klang över sig som gör att jag fastnar på den känns både dansant och soft på samma gång.

Rösten är unik och passande till genren. Synth slingorna känns också moderna och nyskapande. Det är sån här musik man vill höra på nattklubbarna. Texterna handlar till stora delar om den självständiga kvinnan hur hon klarar sig själv och inte utsätter sig för män som bara sårar henne./Kim

Kim's Betyg:







Låtlista:

01. In For The Kill
02. Tigerlily
03. Quicksand
04. Bulletproof
05. Colourless Colour
06. I'm Not Your Toy
07. Cover My Eyes
08. As If By Magic
09. Fascination
10. Reflections Are Protection
11. Armour Love
12. Growing Pains (Bonus Track)

 


Kommentarer
Postat av: Elin

Ooh, In For The Kill är en favoritlåt!

2009-09-27 @ 14:47:26
URL: http://systrarnastaaf.blogg.se/

Kommentarer till inlägget:

Namn:
Remember?

Epost:

URL:

Meddelande:

Trackback