Kristian Anttila - Svenska Tjejer

Äntligen kom det efterlängtade skivsläppet Svenska Tjejer som jag suktat efter sen tidig vår. man möts direkt i skivans öppning av en låt med det klassiska namnet intro. Den är ljuvlig och inbjudande, man vill ha mer man vill fortsätta lyssna på sagan om en Kristian som lever smutsigt liv i en svunnen tid.

Det är en hel del stråk och pling plång ljud i detta nya album. Här blandas lugnt vatten med stormigt kaffe.

Efter ett par lyssningar fastnar jag på Lena som har blivit lite av min favorit tjej. Den är trallig texten fastnar men får spratt i bena och fylls med lyckorus. Precis som Kristian ska låta, helt underbart. Vemodstoppen nås på spår 6 Celine mörka toner och tung text ger mig kalla kårar. Olle Ljungström är en ikon en levande legend och här gör han ett riktigt bra samarbete med Kristian på låten Josefin. Även Sylvia Vrethammar gör en duett på den andra singeln Magdalena (livet före döden). Jag tänker bara avrunda detta genom att säga att Kristian Anttila inte är på karriärens ravin, snarare tvärtom! / Kim din pulsklocka på 2k meters djup

Betyg:





Kristian Anttila – Svenska tjejer

Piratebay och Concretes

* Pirate bay grundarna står återigen inför rätta. Förra året så dömdes männen bakom sajten Gottfrid Svartholm Warg, Fredrik Neij, Peter Sunde Kolimsoppi och knäckebrödsmiljonären Carl Lundström till ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd. I och med den då igenomklubbade Ipred lagen så hade man förhoppningar att få ett slut på illegal nedladdning men så blev det inte.

* The Concretes ger sig ut på turne. Deras singelsläpp Good evening har blivit hyllat runt omkring i musik sverige och nu har man då chansen att se dem på ett gäng platser:

13 november - Göteborg, Stadsteaterns Foajébar
19 november - Malmö, Babel
27 november - Stockholm, Strand
1 december - London, The Lexington
2 december - Bristol, The Fleece
3 december - Manchester, The Deaf Institute
4 december - Glasgow, The Arches
5 december - Brighton, Brighton Ballroom
6 december - Paris, Point Ephemere /ÅÄÖ
18 december - Uppsala, Västmanlands-Dala Nation /Velvet



/Kim din ungdomspung i omklädningsrummet

Soul-Pop på G

Den Nigerianska artisten Asa släpper i Oktober sin platta Naive. Hennes skivdebut kom så sent som 2007 med det självbetitlade albumet som innehöll hitten Fire on the mountain. / Kim din djävul på syntheziser




Svenska tjejer

I morgon släpper äntligen Kristian Anttila sitt efterlängtade album. Vi här på åtminstone har väntat länge nu och ser med stora förhoppningar fram emot att få recensera denna fjärde fullängdare från Mr.Anttila. / Kim ditt svettband när det rinner på



Håkan på bokmässan




Saltmannen v.39

Pärlor

Artist: Kent

Riktiga texten var:
Så snurra min jord igen, Radion spelar vår sång

Men jag sjöng:

så snurra min jord igen, Radion spelar Boyzone

Kommentar:

Jag tyckte det var konstigt men lite coolt på nåt sätt att Kent refererade till ett själlöst pojkband.

Ålder när felet upptäcktes:
14

Namn: Album is stereo (Anagram)






Mama

”Me and My Army bildades av en välplanerad slump. Välplanerad, eftersom det hela började med att vi hade en riktigt bra middag. Slumpen, eftersom vi började spela tillsammans. Det finns en inspelning med de fyra låtar som skrevs den natten - natten då Me and My Army föddes.” - Me and My Army

MAMA är:
Andreas Kleerup
John London Rönneklev
Joel Igor Hammad Magnusson
Patrik Herrström
Niels Nankler
Helena Arlock

Nu kan du se bandet på tre ställen i höst. 16 November på KB i Malmö, 19 November på Debaser Medis i Stockholm och 21 November på Trädgårn i Göteborg. Då som förband till Teenage Fanclub.

Bandet håller på med matrial till deras första fullängdare som släpps i början av nästa år.



/Kim din pussgurka på strandpartyt

PopTerror

Sköna Umeå gänget i Popterror spelas relativt flitigt på p3, men kommer en skiva snart? jag hoppas på det. / Kim din rosa elefant mellan de vita


Vilken låt

Antony and the Johnsons är ett band som inte fått så mycket uppmärksamhet här på bloggen.
Bandet är från det stora äpplet och har en alldeles egen stil, det gäller både ljudbilden och sångaren Antony Hegartys röst.

Den 30:e Aug släpptes ett smakprov från kommande fullängdaren. En EP som heter Thank you for your love. Låten som jag bjussar på ikväll är en låt med samma namn som EP:n. Håll till godo.




/Oskar

Musiknytt

* Den klassiska och stilsättande trackslistan i Sveriges radio P3 läggs efter 26 år ner. Den stora orsaken är att trackslistans programledare Kaj Kindvall slutar för att göra annat. Sista sändningen sänds 8 januari 2011.

* Gör nästa sommarens P&L till en lika stor succe som årets och gå in för att önska artister till nästa festival.
www.peaceandlove.nu

* Den kända spådespelaren/komikern Sascha Baron Cohen mest känd för sina roller som Ali G och Borat. Ska enligt mtv spela Queens sångare Freddy Mercury i en ny film om bandet.

* The Bells släpper debutalbum i Oktober. Björn Olsson som bland anant producerat Håkan hellström och alf Robertsson har producerat skivan som kommer heta Threads och släpps på egna bolaget Teg Publishing.

/Kim fisknät när du behöver det

Tips från Mr.R




Saltmannen v.38

Autobahn

Artist: Kraftwerk

Riktiga texten var:
Wir fahr'n fahr'n auf der Autobahn

Men jag sjöng:

Ge fan, fan, fan i min Autobahn

Kommentar:
Helt oförklarligt. Varför skulle de ha sjungit på svenska?

Ålder när felet upptäcktes:
15

Namn: Henrik




Röyksopp - Senior

Man gör något som säljer och ger en frihet att göra precis vad fan som heslt. Man gör precis som man vill på nästa album vilket leder till en skit svår skiva som en väldigt smal publik gillar. Detta kan ju leda till att man tappar fans men å andra sidan ahr man gjort något personligt och något som man verkligen kan stå för.

Röyksopp verkar ha gjort just detta i och med att först släppa den dundersucce som Junior var till att nu komma med en melankolisk och havsljummen Senior. Det är nog ingen högoddsare att tanken med båda släppen var att få in så många nya lyssnare som möjligt på deras skiva Senior.

Hur är skivan då? den är bra inte alls samma partymusik som de har levererat förr men däremot har dne toner och övergångar som är riktigt ljuvliga att lyssna på, som en handske när man påtar i trädgåren = Pålitlig. /Kim din post-it när du behöver den

Betyg:





Royksopp – Senior

Kristian Anttila p3 Live session - Lena


ett litet tips

ja bara ett litet tips. Lite Kite med Karin Dreijers röst.


/Oskar

Mystery Jets - Serotonin

Britterna i Mystery Jets har släppt sin tredje fullängdare. Den heter Serotonin och är en sjuhelvetes bra skiva. Som en vän till mig sa "en riktig höstmys skiva". Kan bara instämma och lägga till att den funkar nog på våren med.

Efter några lyssningar så fastnade jag för mittpartiet i skivan som är helt underbart. MJ har hållt kvar vid sitt gamla klassiska sound men kryddat på det med lite europeisk pop.

De har mognat i sitt skapande men håller på något sätt kvar i lekfullheten och håller verken intressanta utan att bli tråkiga.

Texterna är klara och sköna som till exempel: "Remember the night, how we would hold
each other tight."

/Kim din papppåse i båten






Mystery Jets – Serotonin

Sverige från Topp till Tå - Södermanland

Södermanland, det var ett tag sen vi var på vägarna. Nu ska jag försöka klippa några landskap så vi kommer igenom vårat avlånga land. I södermanland finns staden eskilstuna där Kent kommer ifrån.

Svart - William Seidl, Simon Eriksson, Dan Göransson , Gustav Sparr, Jonas Larsson , Henrik Hardell, Johan Strömberg , Carl Carlsson.  "Svensk sommaromantisk Indiepop spelad av ett kompiskollektiv som träffades på skolan där alla fick vara som de ville så länge man inte var som man skulle, belägen i Kents åttondelsdeppiga stad Eskilstuna".

http://www.myspace.com/svenskavisorattrojatill



Mississippi crocodiles - Eric (sång, gitarr), Malin (sång), Anton (Bas), Vincent (trummor). Deras influenser är "Everything between heaven and earth...and beyond"

http://www.myspace.com/mississippicrocodiles





Slow Show - Truls Arneman, Danny Mattsson, Piere Östergren. Danny Mattsson, Piere Östergren. Influenser - Sounds like something new, something borrowed & something blue.

http://www.myspace.com/slowshowmusic



Sweet Ruby -


http://www.myspace.com/sweetrubyrock



/ Kim din wellington i snålblåstregnet


Delar

Två aktuella singlar jag har observerat är Kings Of Leons Radioactive och Mystery Jets med Dreaming of another world.
Det jag har fastnat för i respektivbe låt är introt till Radioactiv som måste vara årets intro! Låten är inte fy skam den heller:


Den andra låtens refräng är riktigt frän, jag älskar den!


/Oskar

Nytt med Håkan

Ja i Fredags kom då Håkan Hellströms första singel till platta som kommer ut den 13 Oktober.
Saknade till Havs heter singeln och är efter ett par lyssningar ett riktigt mästerverk. Hoppas skivan lever upp till de höga förväntningar som vår vän Håkan alltid har på sig när han släpper nytt.



/Oskar

Saltmannen v.37

En sån karl

Artist: Lill Lindfors

Riktiga texten var:
Och han kysser som en karl ska

Men jag sjöng:
Och han kysser som ett badkar

Kommentar:
Tyckte det lät lite underligt, riktigt slabbig kyssare kanske. Jag var så liten, Så jag brydde mig inte mycket om sångtexter.

Ålder när felet upptäcktes:
6

Namn: Kim






Petter Seander gör cover


"i mars 2010 åkte jag upp till stockholm och spelade in en version av This Perfect Days stora hitsingel "Fishtank" (1997) tillsammans med TPDs originalgitarrist Ove "Evilove" Markström. This Perfect Day var ett av mina stora favoritband när jag var ung tonåring. det var dom som formade mina gitarrfingrar. som fyllde mina kassettnätter...." - Petter Seander

Följ oss

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/625133/tminstone-musik?claim=y2z5zgymz4e">Följ min blogg med bloglovin</a>

The Tallest Man On Earth - Shallow Grave

Du vet inte vad du ska tänka, känna och göra. Då kan det vara skönt att bara lyssna på något vettigt och tänka efter det som berättas. Så är det med våran favorit Leksing alias The Tallest Man On Earth. Shallow Grave är inte perfekt gjord men den har för den skull inte fått lida av dålig kvalitet. Det är svenskt Sing/songwriter matreal som står ut som låter så amerikanskt och proffsigt.

Man kan vid första lyssningen tycka att många låtar smälter ihop till en men efter några lyssningar ser man snart skiftningarna och nyanserna i de 10 spåren som verkligen berör. /Kim din nattsudd

Kims Betyg:






The Tallest Man On Earth – Shallow Grave

Håkan tar vid pennan

13:e Okteober kan du få din nya Håkan Hellström skiva signerad på bengans skivbutik i göteborg. och 14 Oktober i stockholm :)

Tjernqvist ✍ ❤|.✺⺃✺.|❤

Jag gjorde precis upptäckten att en vän med det speciella artistnamnet Tjernqvist ✍ ❤|.✺⺃✺.|❤ släppt en samling låtar som går under namnet "Drömdagboken". På hans myspace finns det ett gäng låtar att lyssna på, kolla gärna in "Vuxna beslut" och "Pojkspillra".



/John

Interpol - Interpol

New Yorkbandet Interpol släppte i dagarna sitt fjärde album. Albumet heter Interpol och skäms inte för sig.
Soundet känns igen från deras senaste skiva Our love to Admire. Sjukt sköna gitarrer varvas med vemodig sång från Daniel Kessler. Första singeln från plattan, "Barricade" var en fingervisning till hur skivan skulle komma att låta. Låtar som Summer Well och Barricade bjuder på lite mer poppigt sound medans resten är rättså laid back och skönt lugntung. Bra låtar för all del men en del låter typ likadant. Trots detta så är det kanonmusik att sätta på om man vill ha en skön stund framför brasan eller varför inte till en kopp te.
Plattan får trots allt en svag 4:a av mig.





Oskar, your long last pal

Ny släpp!

Tallest man on earth släpper den 8:e november sin nya ep med namnet "Something the blue is just a passing bird"

ser fram emot det! / Kim din kylklabb i boxen

Saltmannen v.36

I'm so free

Artist: Lou Reed

Riktiga texten var:
I'm so free. I'm so free...

Men jag sjöng:
Ann-Sofie, Ann-Sofie...

Kommentar:
Vi var typ 15 år och min kompis mamma öppnade dörren och utbrast: "hur går det, får han sin Ann-Sofie?"

Ålder när felet upptäcktes: 15

Namn: Helena






Arcade Fire - Unstaged



Under en tid framöver kan man titta på hela Arcade Fire konserten från Madison Square Garden i HD på youtube. Verkligen värd konsert att se och videon får mig att bli ännu ledsnare över att Peace&Love och Arcade Fire krockade under sommaren.
Watch it while you can!

/John

Gratis är gott

Belle and Sebastian släpper sin nya singel "Write about love" i morgon den 7:e September. Låten kommer under en begränsad tid kunna tas hem gratis över nätet.

Lykke Li har nog en platta på gång. Hon har enligt källor lovat något denna vecka. Jag hörde även en remix på hennes hit "Little Bit" idag på radion, kan det vara ett tecken?



/Kim din mössa i höstrusket

pausbreak!

Det har varit dålig aktivitet på bloggen den senaste veckan. Ber om ursäkt för att mycket annat har tagit min dyrbara tid.

* Shotgun Crackers spelar den 18 september på Restaurang Gamla stans trädgård i Norrtälje.

* Klubb Republik i Norrköping har premiär med Ludwig Bell och Lissi Dancefloor Disaster 9:e September.

* Marina And The Diamonds spelar på Nalen i Stockholm 22 November och på Pusterviksbaren i Göteborg 23 November

* Om du missade magiska Hurts så får du en chans till den 16 oktober på Debaser medis.

* Band Of Horses kommer till Sverige och spelar på Annexet Stockholm den 21:a Februari.

/Kim din magnet på kylen