Keane - Night Train

Brittpop bandet Keane har alltid varit lite anonyma och inte berört så hemskt många. Men känslan man får nu när deras nya skiva är att de verkar vilja kliva ur denna grop och upp i strålkastar ljuset. Med samarbeten som K'NAAN och Tigarah har de helt klart fått något unikt och en bredare målgrupp. Influenserna från R'n'B och Hip Hopen lyser med starkt blått sken.

Stop For A Minute kommer bli en välspelad hit. Den är bra och refrengen sätter sig verkligen. Där har de fått hjälp av K'NAAN som rappar lite som Eminem i sina bättre stunder. Många Keane fans kommer nog döma ut den här skivan efter första lyssningen. Men jag tycker man ska ge den en chans den har verkligen några riktigt bra låtar där man flörtar stort med 80 talet med synthslingor som får det att spritta i benen.

Topp betyg kommer skivan inte få, jag tycker den är för ojämn och med för många svaga spår. De låtarna jag tycker är bra och som känns fräscha trots sina 80 tals influenser är Your Love och Looking back som påminner läskigt mycket om Rocky filmerna. / Kim din almanacka i bräschen

Kim's Betyg:





Låtlista:

01. House Lights
02. Back In Time
03. Stop For A Minute /K'NAAN
04. Clear Skies
05. Ishin Denshin (You've Got To Help Yourself) /Tigarah
06. Your Love
07. Looking Back /K'NAAN
08. My Shadow
09. Stop For A Minute - Beatnick & K-Salaam Remix
/K'NAAN

Keane – Night Train

Kommentarer

Kommentarer till inlägget:

Namn:
Remember?

Epost:

URL:

Meddelande:

Trackback