Saltmannen v.4

Shane McGowan

artist: Hästpojken

Riktiga texten:

Shane McGowan

Men jag sjöng:

Shave me goddamn

kommentar:

Egentligen fattade jag att det var Shane McGowan från början, men ovanstående är vad jag har hört/läst folk sjunga på flera olika ställen och då sjöng jag också det.

Ålder när felet upptäcktes: 15

Namn: Fia



2010 nytt!







Det kommer bli ett bra musikår 2010. / Kim din hörapparat på älgjakten

Pappa tog med sin son på disco

Frej Larsson (SMK, Maskinen) är ett geni och vet hur det ska låta på ett dansgolv. Nu har han gaddat ihop sig med Simon Gärdenfors (serietecknare, ZTV). Här har de skapat en låt med antydan på en ny dansstil. Hur den ser ut och hur många som utövar den kan jag i nuläget inte svara på. / Kim din pulsklocka



Blood Red Shoes

Duon Blood Red Shoes som består av Laura-Mary Carter och Steven Ansell släpper skiva. plattan heter Fire Like This som kommer finnas tillgänglig från 3 Mars 2010.

På förra skivan fick de hjälp av en viss Mike Crossey (Arctic Monkeys, The Kooks, Razorlight) Nu var han tillbaka för att få produktionen att bli lika rå som Nirvanas In Utero.



SAMI

SAMI (Svenska artisters och musikers intresse-organisation) har under det gångna 2009 betalt ut rekordbelopp. Summan överstiger 100 miljoner och det är en ökning på 27% från tidigare år. De samlar in ersättning från offentliga platser där musik spelas som restauranger, gym, väntrum och affärer m.m. I nuläget finns det ca 29 000 anslutna rättighetshavare.

Saltmannen v.2

Eftersom kungen av rock n' roll fyllde 75 år i fredags kommer här saltmannen och hedrar denna legend./ Kim din fackla i midvinternatten

Elvis Presley - Devil In Disguise

Riktiga texten:

You look like an angel
Talk like an angel
Walk like an angel


Personen sjöng:

You look an engine
Talk like an engine
Walk like an engine


Ålder när felet upptäcktes: 11

Namn: Mattias Johansson


Remixis Specialis

Den första remixen ut är en Little bit av Lykke Li. Här är den remixad av det sydamerikanska bandet CCS (Cansei de ser Sexy). Grym feeling i syntslingan i refrängen!



Nummer två ut är The Hives låt Hate to Say I Told You So, här i en Vibra remix...



2009's knockout i musikvälden. Det är så klart White Lies jag tänker på. Här får ni deras första singel To Lose My Lífe remixad av Filthy Dukes.



Vi kommer sedan till ännu en svensk remix och nu kommer orginalet från Borlängekillarna i Mando Diao. Dance with somebody som var en av 2009's främsta låtar på traxlistan, remixad av Tocadisco.



Tegan and Sara är tvillingar de är lesbiska och se gör skön pop musik. Här har deras Back In Your Head fått en dnace touch av Dj'n Tiesto



Jag tänker avsluta med världens bästa Bloc Party! Här levereras deras sommar singel One More Chance, även den remixad av Tiesto.



/ Kim din liftvärd

Känn ingen sorg för mig bloggläsare

Hej jaa nu har inte en rad skrivits på 4 dagar. Kan bara svara för mig själv och då är det helt enkelt så att jag inte har haft tid att skriva något. Sen är det ju så att det inte händer så otroligt mycket i musikvälden just nu.

Men jag ska hinta om att i morogn kommer en remix special från min sida! blir som en liten cliff-hanger som du kan se fram emot hehe.

Håkan Hellströms - Känn ingen sorg för mig Göteborg blev framrösta som årtiondets bästa låt av p3:s lyssnare. Jag vet inte om jag skulle säga att den är etta. Det är liksom extremt svårt att sätta en låt, självklart skulle håkan vara med i topp 3 men inte säker på första platsen. Men jag har ju så svårt att bestämma mig så kan vara det hehe / Kim din solstråle i skidbacken

Saltmannen v.1

Våran nya avdelning på bloggen. Självklart är inte vi upphovsmännen till begreppet saltmannen. Det är författaren/samlaren Joakim Arhammar. Men vi tycker att den passar så utmärkt på våran eminenta blogg så här nedan kommer första saltmannen! / Kim din plysch i januarimörkret

My Cool - Adam Tensta

Riktiga texten:
Ye-ye-yeah , and it goes
That's my cool and I can't take it off.

Personen sjöng:
Ye-ye-yeah, Kenny Colmes
It's my crew and I cant take'em all

Kommentar:
Försökte mest komma fram emd några ord så att jag kunde sjunga låten. Jag tänkte att Kenny Colmes var nån rappare eller nåt. Min flickvän kom på mig när jag sjöng hemma.

Ålder när felet upptäcktes:
22

Namn:
Simon



Karra 1.9

En av 2009 års bästa låtar. White Lies - Death / Kim din skepparkrans