Saltmannen v.35

Efterfest

Artist: Magnus Uggla

Riktiga texten var:
E're efterfest på eran balkong?

Men jag sjöng:
E're efterätt på eran balkong?

Kommentar:

Det är min 8 årige brorson som sjunger "efterrätt" istället för "efterfest". "efterfest" ingår väl inte riktigt i hans vokabulär än.Än så länge är det ingen som vill rätta honom, utan vi bara ler och tycker att han är så söt.

Ålder när felet upptäcktes:
8

Namn: Mia



Singeltitt

Nu finns Anttilas nya singel på spotify.

Sylvia Vrethammar – Magdalena [Livet före döden]



Popaganda 2010

Sommarens sista suck. Festivalen Popaganda på Eriksdalsbadet i Stockholm. Jätte fint arrangemang som verkligne levde upp till förväntningarna och bjöd även på en regnfri helg dock med kyliga temperaturer.

Banden som jag hade stora förväntningar var såklart Robyn, Hot Chip, Shout out louds och Familjen. Jag tycker alla förutom Hot Chip levererade som väntat. Varför Hot Chip sänkte sitt betyg var för att jag tycker de spelade konstiga varianter på sina låtar och att de var lite för instrumentala i sitt framförande.

Hästpojken var bra det var kul att se dem igen efter några år. Nu hade de blivit äldre och kändes mognare på scen. helgen överaskningar stog Sound of Arrows och Hurts för. Vilka kanon uppträdanden.

Klubbspelningarna var riktigt bra med kanon skön klubb blandning. Vi missade dock den stora efterfesten på målerifabriken pga tjock kö som inte hade en tendens till att förflytta sig framåt. Tack till mitt sällskap för en trevlig och skön helg! / Kim din gäddsnipa på bryggan




Anttila på gång

Nu har jag hört Kristian Anttilas nya singel Magdalena (livet före döden) på radion ett par dagar. Min första känsla var att det var en myslåt som hade en ganska anonym refräng i jämförelse med det vanliga Anttila. Men efter ett par lyssningar börjar den sätta sig och visar sig vara en riktigt bra låt.



Kommande Skivsläpp

Det har redan släppts en hel del bra skivor iår. Men det kommer en lång mörk höst som vi måste överleva och bra musik i öronen brukar göra den uppgiften betydligt lättare. Här är några sköna skivsläpp att vänta:

Håkan Hellström - Två Steg Från Paradise - 2010/10-13

Hoffmeistro - Skank-a-tronic Punkadelica - 2010/09-29

Robyn - Body Talk Pt.2 - 2010/09-06

Säkert - Facit - 2010/09-15

Dungen - Skit i allt - 2010/08-31

Interpol - Interpol - 2010/09-06

Hurts - Hapiness - 2010/09-08

Röyksopp
- Senior - 2010/09-13

Britta Persson
- Current Affair Medium Rare - 2010/09-08

Coldplay - Titel okänd - December




/Kim din pantbank i snålblåsten

Bästa poplåtarna genom tiderna?

Enligt Torsten BrafEskilstuna Kuriren är det dessa låtar som är de bästa popalstren genom tiderna:

1. Beatles: While my guitar gently weeps.
2: Kinks: Waterloo sunset
3. Beatles: Strawberry fields forever
4. Rolling Stones: Gimme shelter
5. Bob Dylan: Shelter from the storm
6. David Bowie: Moonage daydream
7. Creedence Clearwater Revival: Have you ever seen the rain
8. Tom Petty: Refugee
9. Pretenders: Middle of the road
10. Crowded House: Weather with you

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, personligen tycker jag att Beatles är överskattade och inte alls så stora och fantastiska som den stora massan verkar tycka. Sen vet jag inte om Creedence är så mycket pop? mer mjukrock typ. I den kategorin faller väl även Tom petty in i... Konstig lista må jag säga. Vad tycker ni?/ Kim din kavajärm på balen


Saltmannen v.34

You're my heart, you're my soul

Artist: Modern Talking

Riktiga texten var:
You're my heart, you're my soul

Men jag sjöng:
Yamaha, Jamaso

Kommentar:
"Yamaha, Jamaso" står skrivet på en C-kasset från 1984.

Ålder när felet upptäcktes:
10

Namn: Antti








Sverige från Topp till Tå - Värmland

Hej, nu är vi på vägarn igen. Denna gång har vi strandat i Sveriges svar på Milwakuee, Värmland.



Fantomen - Per Elofsson, Rebecca Mardal, Paul Bärjed och Charlie Lindberg.

http://www.myspace.com/fantomensweden



Astronauter - Tove Teljer. "Låter som en liten rymdfarare"

http://www.myspace.com/astronauter




Part of the band
- Rebecka Hugosson Petter Falk Tobias Norén. Influenser - Daft Punk Hot Chip Justice Uffie Of Montreal

http://www.myspace.com/partoftheinternet



Ringo

http://www.myspace.com/peaceloveringo



/Kim din viskande granne





Cover classy

Du har hört dne på radio, du kan texten. Nu har helsköna bandet Animal Five gjort en skön cover på Robyn's nya hit Dancing on my own. / Kim din brandfilt på internetkafet

http://www.myspace.com/theanimalfiveplease

Gå in på länken för att lyssna på låten

News!

Carl Noren Har nu valt att gå skilda vägar med bandet Sugarplum Fairy och gör nu solokarriär på skivbolaget EMI. ”Låtarna kom som från ingenstans under sena nätter när jag inte kunde sova. Det var som att jag blev hypnotiserad av månen och jag skrev som en besatt. På morgnarna drömde jag om inspelningarna som nu håller på att besannas. Det kommer att bli en fantastisk höst och vår när skivan nu snart får se dagens ljus”, berättar Carl./Kim din vän vid disken



Bilder från Way out west

Jag skulle ju igentligen inte få ha en kamera. På tok för lite bilder och kass kvalitet på de som fastnade. Men här kommer de iaf :) / Kim din sula i stöveln













Saltmannen v.33

Hej det är Nic, klick

Artist: Nic & family

Riktiga texten var:
Hej det är Nic, klick!

Men jag sjöng:
Hey nigga chick chick!

Kommentar:
Alltså det här var då min storasyster som hörde fel och jag vet inte hur hon lyckades med den här översättningen, men jag tycker det var sjukt roligt.

Ålder när felet upptäcktes: 18

Namn: Mange




Tips från coachen

Tänk dig att du går på en stenig strand i västra sverige och letar fina stenar. Visst du hittar skysta stenar som du gillar men inte någon som verkligen fångar din uppmärksamhet. sen plötsligt ligger goobiten där och blir din vän i fickan resten av vistelsen.

jag har hittat en fantastisk popkonstnär vid namn Lisa Pedersen. Det är skön sing and songwriter röst med elektronisk musik som ger låtarna ett djup och en attityd. Gå in på hennes myspace och lyssna. / Kim din lunchräddare när nöden är nådd

http://www.myspace.com/lisafridapedersen


Sumering summarum I was way out of west

Way out west. En centralt belägen festival i Sveriges ansikte Göteborg.

Jag befann mig där igår under den vädermässigt bästa av de två dagarna och fick se akter som The Drums, Shout Out louds, Anna Ternheim, Marina and the Diamonds, Håkan Hellström, Lykke Li, Chemical Brothers och La Roux.

Konserten medstörst publik var inte svår att lista ut - Håkan Hellström körde en häftig spelning som var lite av en repris från sin debutkonsert på festival för 10 år sedan.

Min personliga höjdpunkt var - Lykke Li otroligt charmig och hon gör sitt scenuppträdande bländande bra. Hon tapar rösten visar känslor men lyckas ändå knyta ihop säcken.

Jokern - La Roux vilken dynamisk baschock och vilket ös som bjöds på tältscenen Linne'. jag visste att hon hade låtmatrealet och att det lät bra på skiva men skulle det funka live? Ja det gjorde det verkligen, mäktigt när hela publiken sjöng med i In for the kill och Bulletproof.

Kul grej - Danstågetsom en stor grupp människor bildade under Kongo bandet Konono N°1 spelning.

Gästen - Henrik Berggren gästande Anna Ternheim och sjöng Shoreline ihop <3

Snyggaste outfitten - Marina and the diamonds hade en kycklingsgul jacka i mjukt matrial, den tar priset för coolast outfit.

/ Kim din påse i grönsaksdisken



Shotgun Crackers - Shotgun Crackers

För ett antal månader sedan recenserade jag SC's Ep den fick en 4:a i betyg om jag inte missminner mig. Därför var det med stort nöjje jag började lyssna igenom deras första självbetitlade fulllängdare som Niklas Karslsson i redan nämnda band skickade till mig på mejlen.

Visst kände jag igen låtar som Runner Runner, Sunqueen, Trevor och Miss Conspiracy. Men detta är en ett album och det slår högre än Ep nu har de kommit ut på riktigt och jag hoppas det kommer komma fler album och live spelningar. Putte i Parken för ett drygt år sedan i ett rött cirkustält, Shotgun Crackers poppade mig till en solig plats istället för det regnskadade Karlskoga som var den verklighet man befann sig i.

Skivan då? Den är bra den är svängig och varierande. Dansanta låtar som Runner Runner och Sunqueen varvas med stillsamma låtar som Feel It och young Corleone. Ett djup finns och man blir inte uttråkad. Bra jobbat för att vara första släpp! / Kim din ingefära i kinagrytan


Kim's Betyg:







Låtlista:

01. Runner Runner
02. Feel It
03. Different City
04. Sunqueen
05. Blood Tears And Dreams
06. Miss Conspiracy
07. Young Corleone
08. Trevor

Tagg!

I morgon bitti beger jag mig västerut för att uppleva sveriges fräschaste festival Way Out West. Jag håller i skrivande stund på att bränna lite bilmusik och sippar rose'. Jag väljer såklart en hel del musik från artister som står på scen i GBG denna helg. På söndag kommer jag ge ett utlåtande över hur bra det var. / Kim ditt lingon i moset


Saltmannen v.32

Smells like teen spirit

Artist: Nirvana

Den Riktiga texten var:

With the lights out it's less dangerous here we are now entertain us

Men jag sjöng:
Here we are now with potatoes and a mars bar and potatoes

Kommentar:
Det är en riktig klassiker, och vem älskar inte potatis?

Ålder när felet upptäcktes:
13

Namn: Pyromaniac




Vilken är den bästa kent skivan?

jag tänkte göra en väldigt svår lista, en slista där jag ska ranka kents bunt av studioalbum. Jag har i denna lista bara utgått från helheten inte vilken skiva som har sålt bäst eller har flest singelsläpp. Utan jaga hr bara gått på egen känsla och smak. / Kim din skorpa till earl grey

#9 - kent (1995)



#8 - Verkligen (1996)



#7 - Hagnesta Hill (1999)



#6 - Isola (1997)



#5 - Röd (2009)



#4 - Du & Jag Döden (2005)



#3 - Vapen & Amunition (2002)



#2 - Tillbaka Till Samtiden (2007)



#1 - En Plats I Solen (2010)





Festival augusti 2010

På grund av ekonomiska svårigheter har det inte blivit någon festival ännu 2010 och vi är inne i sommarens sista månad augusti...

Men jag har gjort det bästa av saken och bokat biljett till Way Out West i Göteborg nästa helg och Popaganda 27-28 Augusti så hoppas få lite av mitt festivalbegär mättat. En stor bonus blir att få se Håkan Helströms enda sommarspelning i år. / Kim ditt familjefotografi med krossat glas

Sverige från Topp till Tå - Västmanland

Då är det dags för min hemvist landskapet som format mitt musikaliska hjärta. Västmanland...


Shilly Shally - Ludwig Hahn Vocals/Guitar, Petter Berggren Guitar, Martin Ebeling Bass, David PB Drums.

http://www.myspace.com/shillyshally



Odd Perspective
- Jonis - sång, gitarr,  Sara - sång, piano, gitarr , Danne - trummor, Flod - gitarr , Ekka - bas. "Odd Perspective slowly became a band during 2003 in a small "town" called Kungsör. The two old friends Jonis(vocals) and Flod(guitars) started to work with Jonis songs on auccustic guitars that spring"

http://www.myspace.com/oddperspective



Holiday Factory - Joel Holiday - Vocals, Denny Holiday - Guitar & backing vox, Johan Holiday - Guitar, Flood Holiday - Bass, Danne Holiday - drums

http://www.myspace.com/holidayfactory



Joy Society - Daniel Larsson guitar and vocals, Emil Sinkkonen guitar, Maximilian Borgström bass and vocals, Johan Cardona drums.

http://www.myspace.com/joysocietysweden



/ Kim din söndertrampade skohäl






Saltmannen v.31

Hey ya

Artist: Outcast

Riktiga texten var:
Shake it like a polaroid picture

Men jag sjöng:
Shake it like a Hollywood pizza

Kommentar:
Trodde det var så tills jag läste någon annans felhörning på Hey ya.

Ålder när felet upptäcktes:
12

Namn:
Linn