Peace and Love Festivalen

Festivalen startade 99 i Borlänge och var till en början ett arrangemang mot våld,rasism och främlingsfientlighet. Men med tiden blev det mer en festival för att öka positiva värden som mångfald,gemenskap och förståelse i stora drag bidra till en mer kärleksfull och fredligare värld. Festivalen är helt religiöst och politiskt obunden. Arrangörerna vill att det ska vara mer än en musikfestival och har därför 3 temadagar där det finns workshops,föreläsningar,debatter och seminarier för att ta upp viktiga ämnen. De vill vara Sveriges största festival samtidigt som de sprider ett gott budskap. År 2008 klev de om klassiska Hultsfred i antalet besökare när festivalen drog 25 000 besökare. Under festivalen har de alltid haft ett speciellt tema som genomsyrat veckan, här är tidigare års teman + årets tema:

2004 - Det fria ordet, poeterna Bob Hansson och Marcus Birro var där.
2005 - Miljö, Samarbete med Greenpeace
2006 - Demokrati, det var detta år som temadagarna tillkom. Izzy Young, alla politiska förbund, Folke Ryde'n var några som var där.
2007 - Revolution, föreläsningar med bland annat Malcolm McLaren, Leif Pagrotsky, Göran Greider och Mian Lodalen.
2008 - Vakna! - Gäster = In Flames, Suzanne Brögger, Jacques Werup
2009 - Passion

Festivalen har nu på sitt 10 års jubileum växt otroligt mycket, och har i och med detta startat projekt i sydamerika nämligen Chile. Peace and love - Santiago de Chile där både svenska och chilenska atrtister uppträder samt föreläsare som talar om solidaritet med mera. Det är tänkt att bli ett årligt återkommande som ska sprida glädje och bli en mötesplats för folk med en tuff tillvaro. Förra året var Mnado Diao, Miss Li och Elias & the Wizzkids där.

Peace and Love bokningar genom åren:

1999 - The Ark, The Motorhomes
2000 - Joakim Thåström, Lars Winnerbäck, The (International) Noise Conspiricy
2001 - Backyard Babies, Sator
2002 - Sophie Zelmani, Infinite Mass
2003 - Jakob Hellman, The Sounds
2004 - Broder Daniel, Marit Bergman, Moneybrother
2005 - Ulf Lundell, Thomas Di Leva, Håkan Hellström, Nationalteatern
2006 - Patti Smith, New York Dolls, The Cardigans
2007 - Iggy Pop, Sahara Hotnights, Mando Diao, Snook
2008 - Manu Chao, Wombats, Kent, The Hives, Millencolin

I år får ni  inte missa! :

Torsdag - Keane, Lykke Li, The Kooks, The Soundtrack Of Our Lives
Fredag - Pete Doherty, The Sounds, Alice In Videoland, Turbonegro
Lördag - Håkan Hellström, Jonathan Johansson, Razorlight, Slagsmålsklubben
TBA - Ram Di Dam,

Festivalen är belägen i staden Borlänge som ligger i Dalarna. Det är sveriges 47 största stad med sina 48 185 invånare. Besök http://www.peaceandlove.nu/festival/ och köp biljetter snart är det slut. / Kim


Karra 1.3

The Killers - Mr. Brightside ! sjung, dansa, le och ha en underbar lördag. / Kim



.


Coldplay "old" news

För alla fans är det ingen nyhet men tänkte ändå skriva det på bloggen. Det är ju så att alla som ska gå och se Coldplay i sommar kommer få en liveskiva. Skivan kommer även att kunna laddas hem gratis från bandets hemsida www.coldplay.com från 15 maj då turnen startade. Albumet heter "Left Right Left Right Left" och består av 9 låtar varav vissa inspelade från deras senaste Viva La Vida Turne. Bland livelåtarna hittar vi bland anant Clocks, Fix You och viva la vida. Värdet på detta generösa tilltag uppges vara 120 miljoner svenska kronor vilket har gjort skivbolaget lite bittert. Men Chris Martin svarade att han ville tacka alla fans som gör det möjligt för dem att göra det de älskar. / Kim 

Electrotorsdag: James Yuill



Ja ni, vilket bombnedslag londonkillen James Yuill är. Han kom från ingenstans och slöppte singeln this sweet love som inte hör hemma på electrotorsdag. Dock en skön låt. Jag fastnade för James och följde hans framtåg med spänning. Då kom andra singeln som ändrade allt. No surprise, Med en dansand electropop vända han upp och ned på iaf mig och jävlar vad bra den är!

Han har nu släppt sin första fullängdrae som heter Turning down water for airsom redan nu har fått lysande reccensioner. Har du inte redan fastnat för denne man så kanske du gillar "No pins allowed"


/Oskar

Nude

Fransk electrorock, jaa det är nog inte den största genren men den här videon är svår att inte titta på. Naken tjej går catwalk klassigt genom Paris. / Kim




Doves

Jävligt skönt brad från Manchester med låten kingdom of rust som är en skön start på veckan. Kolla även upp låten "10.03"


/Oskar

Veckans Live Klipp v.22

Veckans Liveklipp är levererat från Arcade Fire. Och stycket utspelar sig i en hiss, med 6 fullvuxna personer i. Låten är Neon Bible. Hör och njut vänner / Kim



The Enemy - Music for people

Tripoden från Coventry The Enemy har släppt sitt andra album Music for people. Bandet var från början ett band som spelade lite punkinspirerad indierock men har i och med detta album klivit i en helt ny och lite för (stor ?!) kostym. De har blivit lite mer komersiella och bytit stil mot det mer folkliga arena rock temat. Hur blir resultatet då? joo vissa låtar håller absolut vm klass men det är för många dippar för att det ska bli högt betyg, tyvärr men så är sanningen. Skivans höjdare är utan tvekan låtarna 51st state, Sing when you'r in love och last goodbye. Att dessa låtar kommer i följd gör ju att man får upp bilden i huvudet av en förtidig utlösning detta ska väl ske i slutet av sista låten. I vissa låtar har de hållit kvar vid sin punkiga bakgrund och släpper loss lite extra som i låten Don't break the red tape som skulle kunna vara gjord på 60 talet av six pistols. För dig som diggar Keane och Travis kan det här vara en skön avstickare i din playlist. Kolla in videon till No time for tears den är tuff. / Kim

Kim's betyg:
 



Låt lista:

01 - Elephant song
02 - No time for tears
03 - 51st state
04 - Sing when you'r in love
05 - Last goodbye
06 - Nation of checkout girls
07 - Be somebody
08 - Don't break the red tape
09 - Keep losing
10 - Silver spoon

Melody Club - Goodbye To Romance

Melody Club slog igenom 2002 med hitten Palace station. Och har ända sedan dess producerat rythmisk dansmusik med inslag av 70 talsrock. Bandet har i vissa kretsar kallats Sveriges bästa Discoband. Nu har de då släppt nytt och skivan heter Goodbye To Romance. Ni har säkert hört de 2 singlar som spelas på radio, Girls don't always wanna have fun och The Only ones. Många kritiker säger kapar skivan vid fotlederna och säger att allt är stulet. Visst kan man känna igen mycket men i dagens kreativa musiksamhälle måste man fan få låna vissa saker för att kunna skapa något nytt fräscht. Jag tycker att skivan är bra förutom 2 svaga spår som ligger sist på skivan. Den absoluta toppen är helt klart Devil in you som jag tycker är en utomordentligt bra danslåt. Men Melody clubs signum är ju refränger som sätter sig på huvudet och det levererar Växjöbandet ännu en gång. Skivan är som en påse Gott och Blandat man vet vad man får.
/ Kim


Kims betyg:





Låt Lista:

01 - On The Run
02 - She's the girl
03 - Where do I belong
04 - Girls don't always wanna have fun
05 - Devil in you
06 - Eighteen
07 - The only ones
08 -  Do you wanna dance
09 - High society girl
10 - Oh Candy call me

Electrotorsdag: REMIX!

idag har vi en remixspecial att njuta över.
Först ut är klaxons och crystal castles med låten Atlantis Interzone


Nästa är en boys noize remix av Cut copys Lights and music.



/oskar

Svensk vintagepop

Rubriken sammanfattar det ganska bra och pop uppfanns som vi alla vet inte på 2000-talet. Såhär kunde det låta på 60-talet i Sverige, och jag vet inte om det bara är jag men om man blundar (varken gruppmedlemmarna eller kläderna känns särskilt hippa) så låter det faktiskt bra.
/ John

Mascots - Sad boy


Tages - Every raindrop means a lot

Shotgun Crackers

Jag läste Oskars "SPRING" inlägg och kände att jag ville göra ett tillägg till Run-kollektionen. Shotgun Crackers från Norrtälje har gjort låten "Runner Runner" som jag tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet än den fått. Det börjar med ett intro som direkt för tankarna till The Libertines, men efter en halvminut bryter visselpopen igenom och man kan inte låta bli att digga.
/John

Shotgun Crackers - Runner Runner

SPRING!!!!

Ibland vill man bara springa iväg så långt benen bär en. Därför kör vi ikväll tre spring (run) låtar.

Vi börjar med John ME:s nya singel som passande nog heter run.


Vi rullar vidare med Hoosiers och låten run rabbit run




Sist men inte minst tillägnar jag en låt åt min kära flickvän. Snow patrol med låten Run




/Oskar

gör som jocke

tänkvärda ord från sveriges kanske största låtskrivare och profil.

/Oskar

Jonathan Johansson

jonathan johansson

Jonathan Johanssons senaste verk har aldrig nämnts på bloggen, vilket är lite synd då det är en riktigt, riktigt bra platta. "En hand i himlen" som den heter släpptes i februari av den kristna 28-åringen. Det är popigt, smått dansant och med hög mysfaktor. Lite svårhörda men djupa texter som kombineras i sång med halvt borttränad malmö-dialekt..
Agerade förband när Mando Diao lirade på Annexet för några veckor sedan.
Hela albumet finns på Jonathans hemsida där man kan lyssna på låtarna (länk)

/John

En hand i himlen:


Innan vi faller (akustisk):


Veckans Liveklipp v.21

Veckans kommer från Red Hot Chili Peppers och deras konsert på Slane Castle 23 Augusti 2003. I detta klipp är det den moderna klassikern Under the bridge som vi får njuta av.

Frusciante är ingen människa han är en känsla :)

/ Kim



Karra

Gud hör bön. Här kommer ännu en karaoke version nu av The Strokes 12.51 håll till godo! / Kim



brittiskt+svenskt = skön mix

Ni kunde tidigare läsa att Band of Horses har svensk gitarrist. Jag tänkte i och med detta ta upp bandet Razorlight som har en blandning av brittiskt och svenskt.

Allt började 2002 i London. Sångaren Johnny Borrell satte ut en annons i New Musical Express där han sökte bandmedlemmar. Svenske gitarristen Björn Ågren blev den förste medlemmen sen rekryterade han sin gamla kompis från Lidköping Carl Dalemo som spelar bas. Batterist var från början Christian Smith-Pancorvo men han fick sluta 2004 då den nuvararande trummisen Andy Burrows ersatte.Under sommaren 2004 släppte de sin debutskiva Up all night. Efter det fick de motta priset som Best new act 2004. Inte nog med det så sålde skivan 3*Platina.

Efter den succen fick de agera förband åt U2 under 2005. Och spelade då på  Ullevi inför 60 000 personer.

2006 släppte de sin egentitlade skiva som sålde 4*Platina och blev rankad #1 i UK och #180 i US. Senaste skivan kom ut 3 November 2008 och heter Slipway Fires.

/ Kim


Äntligen Fredag

Så är en arbetsvecka äntligen över. Fredags fest är sällsynt men ack så underskattat. Därför vill atminstonemusik dra igång din förfest med en riktig popdänga! Zackarias - Fredag

/ Kim


Electrotorsdag: Klaxons


Nu kommer säkert en person påpeka att denna grupp är gammal men det struntar jag i för dom är bara såå gryma. Dessa godingar bildade sitt band i London 2005. De släppte sin första singel Gravity´s Rainbow den 29:e mars 06. Den trycktes bara i 500 exemplar. Den andra singeln blev släppt 12 juni och hette Atlantis to Interzone. Den släpptes på skibolaget Merok Records. Här har ni den i en liveversion från New York.

Debutalbumet släpptes 29 Januari 07 och fick namnet Myths of the near future. Bandet blev snabbt populärt och de gjorde många spelningar världen över. Efter framgångssagan med diverse priser och utmärkelser tog bandet en time out och förberedelserna för en ny platta påbörjades. i slutet på 2008 och början på 2009 spelade bandet i olika länder med gammalt material men också med 4 nya låtar som ska finnas med på deras 2:a skiva. Dessa kan ni kolla upp på youtube men med ganska kass kvalité. Vi avslutar istället veckans höjdpunkt med låten I´ts not over yet.

/Oskar

Band Of Horses

Bandet Band of horses har fått en ny gitarrist. Det roliga är att det är en svensk vid namn Ludwig Böss. Förutom det ska han satsa på sitt soloprojekt och han släpper platta till sommaren. Vi hör här Band of horses med låten No one´s gonna love you.

/Oskar

Veckans Liveklipp v.20

Denna vecka är det aktuella Keane som står för liveklipp, varför är de aktuella? Jo för att de är bokade till Peace & Love Festivalen i sommar. Klippet är hämtat från deras magiska spelning på Rock Werchter 2007, och låten som de framför är Somewhere only we know. Det är stadiumrock när den är som bäst.

Kul notis: Kolla det obligatoriska pianotickset som Tim Rice-Oxley utför med vänster ben. Coldplays Chris Martin utför också med vissa undantag denna underbara lilla ticks <3

/ Kim


Intervju med Brandon Flowers

Joel Josefsson @ Slitz intervjuade Brandon Flowers från indierock bandet The Killers.

 Vad är då skillnaden mellan att vara en människa och en dansare?
- Jag vet inte, men då och då har jag faktiskt varit både och.
Ert senaste album, Day & Age, skrevs medan ni var på turne. Jobbar ni fortfarande på det sättet?
- Ja, vi skriver låtar under den här turnen också. Vi har tillräckligt många låtar klara för att göra ett nytt album, men efter den här turnen ska vi ha en paus. Vi har gett ut skivor konstant och jag vill inte sluta. Jag älskar att göra det här.
Vad är det du älskar med det?
- Det finns inget bättre än när man upptäcker att en ny låt börjar ta form. Sedan har vi i bandet en väldigt tävlingsinstinkt som gör att vi inspirerar varandra att fortsätta kämpa med, och mot varandra.
Day & Age är mer städad och fokuserad än de två första plattorna.
-  Vi försökte inte medvetet göra annorlunda mot de tidigare, men det var en bra förändring. Att den låter mer vuxen hade mer med vår producent, Stuart Price, att göra. Och att den låter annorlunda jämfört med tidigare kommer även hålla igång våra fans.

- Det här är vår fjärde stora turne och vi lär oss mer och mer om hur man blir ett bra liveband för varje gång.
Hur är ett bra liveband?
- Ett bra liveband kan framföra sina låtar bra och har en bra publikkontakt, vilket vi har. Och det är bra, för jag gillar inte att prata mellan låtarna.
Vad är ditt bästa konsertminne?
- För två år sedan spelade vi på skotska festivalen T in the park. Då kände vi oss som U2. Det är det bästa man kan känna sig som!
Inspireras du mycket av andra band?
-
Ja, det finns väldigt många band jag tycker om. Som Rolling Stones och U2. Det kommer alltid finnas mycket musik man kan lära sig något av.
Hur värmer du upp innan en konsert?
- Jag vill känna mig som en miljon dollar! Jag tar en dusch, rakar mig, byter om och dricker en energidryck. Precis som om jag gör mig redo för en dejt.
På tal om det har du kallats både världens bäst klädde, mest stiliga och mest sexige man. Det känns rätt bra va?
- Ja, jag vet hur bra jag har det och det får mig att fortsätta med vad jag gör. Men min första tanke när jag vaknar på morgonen är ju inte hur sexig jag är. Sedan är det klart att jag gör misstag också. Som flera låttexter jag verkligen inte tål höra idag. Vilka vill jag inte säga.
Du rakade av dig skägget samtidigt som det nya albumet, Day & Age, släpptes. Var det för att nya albumet lät mer städat än tidigare?
- Lite grann faktiskt. Varje gång jag rakar mig sparar jag skägget. Jag ska ge det till Neil Tennant i Pet shop boys.
Va?!
- Han påstod att The Killers slutat vara indie och att det var därför jag rakat mig, för att tilltala en bredare publik. Vilket han hade delvis rätt i. När jag fått ihop tillräckligt mycket skägg ska han få det av mig, Säger Flowers och knäcker demonstrativt med knogarna.

- Vi har flera olika kontraster, vissa låtar är sexiga medan andra, som All These things that i've done, är spirituella. Vi hade varit väldigt tråkiga om vi tex bara var spirituella. 
På tal om din spirituella sida är du religiös och tillhör mormonerna. Hur påverkar det dig?
- Det påverkar mig faktiskt inte på något särskilt sätt. Det är många som är intresserade av det eftersom det är en ganska speciell religion. Ingen hade ju brytt sig om jag till exempel var katolik.
Är de andra i bandet också mormoner?
- Jag vet inte. Vi har inte talat om det.
Varför inte?
- Vi brukar prata om annat.
Som vad?
- Tja, det mesta som fyra killar på turne brukar prata om.
Hur var det att växa upp i Las Vegas? Du har sagt att det inte var ovanligt att höra småtjejer prata om hur gärna de ville bli strippor.
- Ja, precis så är det. Den staden har väldigt många nackdelar. Många människor tänker ju bara på dobbel och prostitution när de talar om Las Vegas. Men vi försöker fokusera på fördelarna, eftesom vi fortfarande bor där. Vi höll vår turnepremiär där i sommras. Det var ett stolt ögonblick.



/ Kim

kommande spöklikt skivsläpp

The Ghost Is Dancing är ett indieband från Toronto/ Kanada . Det var när dessa fyra studenter varit på en spelning med The Hidden Cameras 2004, och i bilen hem bestämmde sig för att starta ett band. Sedan dess har de släppt en EP och en fulllängare vid namn "The Darkest Spark" som kom ut 2007. Gillar du Arcade Fire ska du defenetivt kolla upp deras skivsläpp 28 april "Battles On"

Lyssna på dem:

http://www.myspace.com/theghostisdancing

/ Kim

Vårkänslor

Nu i vårtider är det många som går i giftemålstankar. Och det är säket många som inte ahr en jävla aning om vad de ska säga till sin käraste innan de ska dela livet ihop. Jag ahr därför gjort det enkelt för er kära läsare, Her Majestys låt " You and me against the world" där har du ett perfekt tal :)

Kul notis -  Ni som läste veckans liveklipp v.18 kunde så läsa att Håkan Hellström varit med i broder daniel. I detta klipp kan ni se en viss Timo Räisänen på gura. / Kim







Electrotorsdag: Passion Pit




Torsdag betyder electro och för dagen betyder det Passion Pit. Dessa färskingar från Cambridge har blott 2 år på nacken och har således inte hunnit med så mycket. Faktum är att de bara haft skivkontrakt i ett år. Men deras första fullängdare "Manners" kommer om bara ett par veckor. Vi lyssnar till deras första singel Sleepyhead.


Efter denna singel har de fått mycket stort mediaintresse och kanaler som MVT och BBC har hyllat och lovat stort. De kom bl a på 9:e plats över BBS:s "up-and-coming acts" Så med det i tanke lämnar vi gruppen och längtar fram till skivsläppet, förhoppningarna är skyghöga. Electrotorsdag avslutas med låten Smile upon me som kommer från deras EP Chunk of Change.

/Oskar

det två indiemusketörerna!

Bröderna pop eller som de officiellt heter Lejonhjärta, har satt popsverige på kartan mer än du kan ana!



Jonathan och Skorpan skriver dels mycket eget material i sann sing and songwriter stil. Men då under namnet Nangijala Heros. Men man får inte glömma att de har skrivit grymt mycket bra musik till andra artister som tex, Håkan Hellström, Nikola Sarcevic, Nina Kinert och Lisa Miskovsky.



Det här är Gotland 02 de hyrde ett par hästar och red runt hela ön med sina akustiska monster!



Så här gemytligt kan det vara när bröderna sitter med sina polare "morfar" och "orvar" och jammar.



Var tvungen att publicera en bild på deras pappa "Tengil" Han är fortfarande aktiv i metal bandet "Katla's!" deras största hit så här långt är brännmärk honom! som kom vintern 94.

Jonathan och Skorpans playlist:

Death cab for cutie - Title and Registration
Elvis Perkins - May Day!
Fleet foxes - Your Protector
Jack Johnson - Broken
Wilco - Impossible Germany
Michael Cera and Ellen Page - Anyone else but you
Bob Dylan - Tangled up in blue
Bright eyes - Make war
Johnny Cash - Hey porter
The Smiths - Charming man


/ Kim


Karra

Vad gör man på lilllördag? Sjunger Karaoke? visst, här har du Franz Ferdinand med Take me out! det är du som får det att låta.  / Kim


Timos tatuering?

Vet ni varför Timo Räisänen har nummer 22 på sina revben?
Jo, som yngling lyssnade han flitigt på gruppen 22 pisterpirkko. Så 22 är en hyllnign till sina idoler.
Tänk på det en stund och gå sedan vidare med era liv.
/Oskar

Veckans Liveklipp v.19

Denna vecka är det Zeigeist som bjuder på liveakt från Tv4 den 31 Juli 2008. Låten heter Wrecked Metal och är från deras skiva "The Jade Motel". Bandet har enligt säkra källor lagt ner sin verksamhet så man får njuta av det som finns. Det är otroligt skön och rythmiskt musik som iaf ger mig gåshud och spring i benen. / Kim


Vi är bra

Skulle mest kika in och meddela att vi nu är den näst mest lästa Popbloggen på Bloglovin.
Det firar vi med en låt, och till er som ännu inte följer oss är det här länken för er: LÄNK

Tunng - Bullets:


/John

Popcirkus i mitt huvud va!?

Vad gör man i västra mälardalen om man är Indie? , Hänger på Raw bar i Eskilstuna så klart! Ikväll väntas "En jävla fest" kolla in dem på länken : http://www.myspace.com/enjavlafest

På Raw kan en mängd livespelningar ses, och i sommar väntas akter som : Division of Laura Lee, Florens Valentin och The Noise Conspiracy bland annat :) besök sidan på: http://rawbar.se/index.php



nu gittar jag från lägenheten, ses på Raw då? / Kim