Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum

Wow, var börjar man? Kasabian är tillbaka med en tredje platta som fått mig i chocktillstånd. På ett bra sätt, för skivan är bra.. Riktigt bra. Soundet känns igen från tidigare album men på ett mer självsäkert och uniformt sätt.  Det är bra tryck i låtarna och det är svårt att låta bli att dansa. West Ryder Pauper Lunatic Asylum är ett album som ratats av kvällsbladen men älskats av oss här på bloggen. Den psykadeliska ådran i dess tunga brit-pop lever kvar och jag kan inte annat än att tolka in låtarna i diverse slowmotion scener ur olika actionfilmer.
Favoritlåtar är Underdog, Where did all the love go?, Fast fuse och Fire.
5 av 5 får ni av mig, John.





Låtlista:
1. Underdog
2. Where Did All The Love Go?
3. Swarfiga
4. Fast Fuse
5. Take Aim
6. Thick As Thieves
7. West Ryder Silver Bullet
8. Vlad The Impaler
9. Ladies & Gentlemen (Roll The Dice)
10. Secret Alphabets
11. Fire
12. Happiness


Kasabian - Fire:

Street musicians

Den 1 Juli ska Götebrgs kommun förbjuda musikanter från att spela på gator och torg. För att butiker är trötta på att höra samma låtar om och om igen. Har kallat situationen tortyrlik. 

  "Göteborgs politiker har påhejade av mäktiga lobbyister trampat i klaveret ordentligt. Ett förbud mot gatumusik luktar tyskt 30-tal och klingar falskt med stadens ambitioner som evenemangsstad", skriver Ebbot, Jaqee, Håkan Hellström och en stor del av Göteborgs musikelit.

Alla gillar inte Opera eller hårdrock men alla kan leva med att musiken spelas på radio. Är det här döden för reklamradio också? de har ju en tendens att upprepa sina playlist i alla evighet. Jag är absolut inget fan av gatumusikanters ofrivilliga tiggande och deras väldigt blandade kvalite. Men ska man välja så vill jag självklart främja den musikaliska ådra och vem vill leva i en tysta stad utan musik? inte jag iaf,  de ska få mer pengar av mig i framtiden. / Kim




Veckans LiveKlipp v.27

Vi har som sagt befunnit oss i Borlänge helgen som varit. Kom hem ganska slitna och lite för sent för att jag skulle orka skriva ett inlägg. Vissa av oss somnade på en strand i södra dalarna och kom inte hem föränn solen var på väg ner. Men ska inte göra er besvikna som förra veckan, utan nu kommer veckans live klipp på måndag som det ska vara. Veckans klipp är från Peace and love. Och det är Chris Cornell (Förr Soundgarden, Audioslave) som framför Michael Jacksons låt Billie Jean. It's a Tribute. / Kim



På resande fot

Hej hej från och med i morgon befinner sig hela Atminstonemusik gänget på Peace & Love Festivalen. Så nästa inlägg kommer på söndag kväll, troligtvis skrivet utav mig.  Jag tänkte först ta med mig dator och live blogga från den daländska metropolen men det blir bara en massa släpande. Så håll till godo älskade vänner! / Kim

fi

Veckans LiveKlipp v.26

Razorligt - In The Morning live från Reading festivalen 2007. Bara introt gör mig galen. såå bra! Det var som en söt liten fågel viskade till mig "Det är en av världens bästa låtar" Det är ett fucking statement jag bara kan hålla med om. Gitarren gör det fulländat och helt underbart. / Kim



News from the musicworld

* Mando Diao spelade inför 60 000 hysteriska boxningsfans i tyska Gelschenkirchen. Det var under tungviktstitel matchen mellan Wladimir Klitschko och Ruslan Tjagajev. " Det är det absolut bästa vi gjort, Det känns mäktigt. Vi är stora boxnings- och Klitschkofans och det var han som ville att vi skulle spela under matchen" - Gustaf Noren

Hur gick matchen? - Han vann så klart det var som att se Sovjet spela ishockey 82 eller något. Han var fullkomligt överlägsen.

*AC/DC uppträder på Ullevi ikväll, finns det något mer enformigt och ointressant just nu?

*Oasis spelade en konsert inför 70 000 i Manchester. Bandet drabbades av strömavbrott inte mindre än två gånger under konserten. Efteråt ropade Noel Gallagher till publiken "Tack så jättemycket, det här var en gratis spelning. Den som har en biljett får pengarna tillbaka". 20 000 personer tog orden på allvar och krävde pengarna tillbaka. Det gjorde Noel upprörd och kallade dem för "fräcka" i sin blogg.

*Björn och Benny släpper nytt! "Sommaren du inte fick" heter den nya "hitlåten". Vilka jävla ockrare jag får dålig smak i munnen! gräv en fördjup grop och lägg er i den. Sen ber ni någon vänlig förbigående att skyffla igen den. 

Midsommar Musiken

10.00 du vaknar och slår på The Hives - Walk idiot walk för att komma igång och dra några dansgolv på det dammtäckta parketgolvet.

10.25 Du måste städa hemma så du kan ta hem folk och inte behöva vara nervös för att någon ska dö i allergianfall. Städmusik = Hoffmaestro & Chraa - Highway man

11.00 Kent - Columbus i dina öron när du glider ner till systembolaget för att köpa kvällsdrickat.

11.45 dags för lunchlagning i högtalarna skrålar James - Sometimes

12.00 Lunch och till maten vill man ha något stilla lungt och behagligt, vad sägs om  Håkan Hellström - Jag vill ha allting så får man lite västkust kännsla till sillen

13.00 Brännboll! Franz Ferdinand - The Fallen,  because you are a boy/Girl that like to destroy?

14.00 Andra rond Kubb Kasabian - Shoot the runner man ska ju i princip skjuta ner pjäserna.

15.00 Avgörande rond och det är krocket som gäller, Beirut - Nantes för att det är mäktigt och höjer allvaret i slutfasen.

16.00 vissa är bittra andra är mer åt det lyckliga hållet. Nu ska det börjas klä midsommarstång Kristian Anttila - Benjamin och jag en underbart glad låt som får humöret på topp. Min ringsignal för övrigt.

16.45 Nej nu börjar det bli tajt om tid dags att börja laga midsommar mat Ram Di Dam - Flashbacks får nog fart på de flesta i köket. Kanske blir några danssteg?

17.00 Matlagningsöl måste avnjutas med sköna låten Caesars - In Orbit

18.00 Midsommar middag! som vi har väntat och nästan blivit berusade. Editors - Munich på bra volym för nu ska det firas.

19.00 dags att dansa runt stången. MGMT - Kids, alla kan den vid det här laget och den får kroppen att röra sig.

19.30 nu är det lounge på filten och lugna samtal efter en ganska hektisk eftermiddag. The Perishers - Trouble sleeping (Ni kanske känner igen låten från den oförskämt populära ungdomsserien O.C)

20.10 Ett lass från en annan förfest joinar och välkommnas med Broder Daniel - Underground, ger liksom den klassiska "Fucking Åmål" känslan som man alltid vill ha när man gör entre.

20.30 öl-spel The Rakes - 1989 bra klös och skönt tempo.

21.03 nyss lyssnat på p3 nyheterna nu höjer vi temperaturen och intar dansgolvet Bloc Party - Flux Bättre danslåt?

21.30 Folk börjar bli lite runda under fötterna och vill gärna sjunga allsång Blur - Song 2 alla kan sjunga med i refrängen ;)

22.00 va?! Shoots brickorna kommer in på rullande bord, Randy - X-ray eyes, drick! drick! drick! ååå drick å drick å drick!

23.23 någon har barrikerat toaletten innifrån vi får bajsa i komposten James Yuill - No Suprise, tycker texten passar in bra på komposten i detta sammanhang.

00.00 Fylle hångel, slagsmål och tok många löften om resor och gemensamma blocket köp. White Lies - Unfinished business

02.00 efterfest Death Cab For Cutie - I Will Follow You Into The Dark

/ Kim


Hultsfreds Festivalen

Festivalen i Hultsfred har sedan starten 86 blivit en av de mest kända och populäraste musikfestivaler i vårat avlånga land. De brukar ha i snitt 25 000 besökare varje år 2008 hade de 23 383 betalande besökare. Med dessa siffror är festivalen den tredje största efter P&L och Sweden Rock. 1993 blev festivalen en tre dagars festival efter att tidigare bara varit 2 dagar lång.

Hembygdsparken och Hultsfreds Folketspark är stället där scenområdet äger rum under festivalen. Bakom Folkparken på den stora grusade parkeringen äger backstageområdet rum som brukar kallas "Sahara".  Campingområdet är beläget på Hultsfreds camping men även åkrar som ligger i direkt kontakt brukar användas för övernattning.

Hultsfred har hållit kvar i sina klassiska scener med sina namn och storlekar:

Hawaii - har funnits sen 1988 och är den största scenen.
Pampas - Bytte namn 1994 från det dåvarande Agusscen
Atlantis - Funnits sedan 2003
Teaterladan och Stora Dans - Varit med sedan starten 1986
Rookie - Uppkom 2003 för alla demoband men förra året spelade alla demoband på Stora Dans


Stora Bokningar och lite historik:

1986 - Reeperbahn (Exklusive återförening) kul kuriosa : de är med i Filmen "G som i Gemenskap" där spelar de det fascistiska bandet Nurnberg 47. Kalle Baah, Lukas Modysson som kom helt okänd och läste poesi.

Första festivalen och det blev succe med en gång. 7 500 besökare.

1987 - Public Image LTD, World Party, My Bloody Valentine

87 var ett sorgeår och kom att kallas"Minusfestivalen". Eftersom de gick 644 000 back och var inte säkra på om det gick att fortsätta. Endast 6 500 besökare.

1988 - Joe Strummer (Frontman och låtskrivare i The Clash), Lolita Pop, The Inmates,

Med 12 500 besökare är ekonomin räddad innna festivalen ens har börjat. En Kaosartad spelning av Sator på teaterladan. Och Runners-Uffe (Uffe-Vakt)  Kom att bli ovärdelig för festivalen.

1989 - Van Morrison, Pop Will Eat It'Self (Ställde in 88), Peter Wahlbeck, Charta 77 (Lokalt roligt haha)

 Svenska frikyrkorna är inte glada över festivalens existens och anklagar dem för knarklagning och koppleri. Däremot skriver Kulturministern ett tackbrev för arrangermanget. 18 000 besökare.

1990 - The Waterboys, Nick Lowe, Buzzcocks, Room Service

Första hip hop akten i form av Jungle Brothers uppträder. Henrik Schyffert och Joppe Pihlgren gör den första filmen om festivalen. 16 000 besökare.

1991 - Transvision Vamp, Thåström, Thomas Di Leva, James

150 popstjärnor ska flygas över från London och Henrik Schyffert skriver: "Om planet störtar blir Marillion Englands Hetaste band". Strömmen går men det stoppar inte den legendariska kaosspelning som Mano Negro står för. 21 800 besökare.

1992 - Pretenders, The Levellers, Blur, Olle Ljungström, Popsicle

The Ramones ställer in och Wild Rover spelar på Campingen. Gary moore kräver att det ska vara tyst på alla andra scener när han spelar, han får som han vill tror han iaf.  Amazonas är den nya scenen för året. 22 000 besökare.

1993 - Iggy Pop, The Ramones, Magic Street Preachers, Peps Persson, Bob Hund

Radiohead ställer in, Jim Rose Cirkus Sideshow gör en äcklig spelning och festivalen har 23 000 besökare.

1994 - Oasis, Moby, Brainpool, Verve, The Cardigans

Oasis gör sin första utlandsspelning och Kent som då är helt okända gör en speling på öltältet och blir ombedda av Nordmans tekniker att sänka volymen. Midnight Oil slog alla tiders publik rekord med sin spelning på Hawaii. 20 000 besökare.

1995 - Kent, Broder Daniel, Millencollin, Teddybears, Bahnhof

Banhof inleder festivlan för att fira 10 års jubileum. De inledde även festivalen då de startade. Sjukt era dans program och festivalen får 18 500 besökare

1996 - The Cure, Soundtrack of our lives, The Prodigy, Kent, Iggy Pop, Blur, Björk

Enligt Robert Smith i The Cure blev Björk så sur på att de spelade så länge att hon sa åt dem att skita i extranummret. Hur hög sanningshalt det är vet jag inte.  21 000 besökare.

1997 - Rammstein, Bob Hund, Soundtrack of Our Lives, Placebo, Turbonegro, Sahara Hotnights

Electric banana band drog mycket folk till stora scenen. Sahara hotnights uppträdde och de var ossanolikt unga (15 år) . 21 000 besökare

1998 -  Kent, Eagle Eye Cherry, Wilmer X, Weeping Willows, Broder Daniel, Embrace, Caesars Palace (Nu bara Caesars), The Hives

Det verkade som nästan alla besökare avr där för att se Black Sabbaths återföreningsspelning. LOK och Motorhomes uppträdde och var då mycket anonyma. 25 000 besökare.

1999 - Manic Street Preachers, Joe Strummer, Bloodhound Gang, Placebo, The Strokes

Publikrekord med 27 000 beöskare. Tyvärr inträffar ett tragiskt dödsfall under Holes konsert.

2000 - Oasis, Queens Of The Stone Age, Sahara Hotnights, Caesars, Motorhomes, The [International] Noise Conspiricy, Eskobar

Travis ställer in. Hultsfred blir som första Festival miljöcertifierad av håll sverige rent. Undr ett nästan halvtimme långt strömavbrott spelade Loosegoats akustiskt i teaterladan. 26 000 besökare.

2001 - Limp Bizkit, Weezer, Håkan Helsltröm, Kent, Phoenix, The Hives, Lisa Miskovsky, Randy, Moneybrother och Divison Of Laura Lee (på Demoscenen)

Kent och Hellström var de stora publikplåstren. Demoscenen var grym med bland annat Marit Bergman. 29 000 besökare.

2002 -  Sonic Youth, Bob Hund, Eskobar, BRMC, Röyksopp, Bad Cash Quartet, Danko Jones

27 000 besökare och ett mycket tungt startfält på Hawaii.

2003 - Radiohead, The Streets, Melody Club, Mando Diao, Flogging Molly, The Raveonettes, The Killers

Linkin park ställde in i sista stund då fick In Flames hoppa in, och uppträdde med specialtryckta "Link In Flames" tröjor. Även Hives fick göra ett inhopp på Hawaii med kort varsel. Mycket coola effekter av Radiohead.  25 318 besökare

2004 - Morrissey, Pixies, Marit Bergman, Bright Eyes, Snow Patrol, Tiger Lou

Årets starfält blev hyllat som det starkaste någonsin. Publik siffran blev lägre än väntat med 23 000. Men det hindrade inte Morrissey från att göra en kanon spelning.

2005 - System Of A Down, The Hives, Håkan Hellström, The Bravery, The Donnas, Anna Ternheim, Tegan and Sara

20 års jubileum och publikrekord 31 800 besökare. Sahara Hotnights, Sator och Hellacopters gjorde varsin hemlig spelning, varje kväll klocka 20.05 klev någon av dem upp på Pampas scen. The Hives blev festivalens kungar med störst publik. Och Lars Winnerbäck gjorde tre akustiska spelningar på atlantis. Många tycker det här var den bästa festivalen.

2006 - The Strokes, Kent, Lou Reed, Babyshambles, Editors, Phoenix, The Sounds, Soundtrack Of Our Lives, Hello Saferide, The Embassy, The Gossip, Slagsmålsklubben, Vapnet, Firefox AK

30 000 besökare och festivalen var slutsåld för andra året i rad. Trots många rykten dök till slut Babyshambles upp och gjorde det bra! Vädret var kanon och utsågs till bästa Hultsfredsvädret någonsin.

2007 - Mando Diao, Pet Shop Boys, Wolfmother, Billy Talent, Marit Bergman, Säkert!, Justice, Tingsek, Does It Offend you? yeah, The Concretes, Laakso, Florence Valentin

Razorlight ställde in. Med 154 programpunkter var det den tjockaste festivalen hittils.Legenden Roky Erickson gjorde sin första sverigespelining och körde "Allsång på Atlantis". Manic hade Nina Persson som gäst på scen.

2008 - Timo Räisänen, Paramore, Lykke Li, Markus Krunegård, Johnossi, Fujiya & Miyagi, Kristian Anttila

23 383 besökare och Linkin Park ställde in ännu en gång.

2009 - The Killers, White Lies, Franz Ferdinand, Regina Spector, Klaxons, The Sounds

Årets festival kommer bli grymt bra med helt sjuka bokningar. ! /Kim

 





Electrotorsdag: MGMT



Då var det dax, förr elelr senare så skulle de dyka upp, killarna från MGMT.
De två grabbarna är från Brooklyn, New York och heter Andrew Vanwyngarden och Ben Goldwasser. Allt startade då de började spela för folk på deras universitet. Några kids gillade det så mycket att de starade Cantora Records och släppte bandets första ep, Time to pretend.....


Efter ett mediatryck utan dess like släpptes plattan Oracular Spectacular. Den goda kritiken lät inte vänta på sig. Som några exempel kan man nämna att de hamnade på 1:a plats över släppta skivor under 2008 av NME. I australien hamnade deras låtar electric feel på 2:a plats, Kids på 5:e plats och Time to pretend på 18:e plats över de bästa låtarna 08. Som en hyllning till våran mest aktiva skrivare Kim så avslutar vi med låten Weekend Wars. Nästa vecka blir det ingen electrotorsdag pg a att jag är bortrest så vi hörs om 2 veckor igen. Fred och Kärlek/ Oskar


Matt & Kim - Grand

Power-pop duon Matt Johnson (Vocals, Keyboards) och Kim Schifino (Drums, Vocals) Har släppte sin andra fullängdare. Och det är i samma dansanta fotspår de har gått i som i förra plattan som var självbetitlad. Det är rythmiskt och med mycket betoning på sången som är mycket speciell men bra! den passar musikstilen galant. Skivan Grand är som en picknick med goda vänner oavsett väder så vet man att man kommer ha en trevlig stund. Precis den känslan får man, när första spåret går igång blir man genast danssugen och känner riktigt hur det spritter till. När sedan låt för låt håller hög kvalitet blir man bara positivt överaskad. Alla låtar är inte danshits men det är det som gör det till en bra blandning när man ska diska eller bara umgås. / Kim


Kim's Betyg:






Låtlista:

01 - Daylight
02 - Cutdown
03 - Good O'l Fashion Nightmare
04 - Spare Change
05 - I Wanna
06 - Lessons Learned
07 - Don't Slow Down
08 - Turn This Boat Around
09 - Cinders
10 - I'll Take Us Home
11 - Dayligt Outro Remix



Veckans LiveKlipp v.25

Jag är hemskt ledsen att jag missade att lägga ut klippet igår. Här får ni iaf Cut Copy med Lights And Music, live at Rove show in Australia.

kul kuriosa: det ska finnas en underlig dansfilm med denna låt på yt. / Kim


Interlude

Interlude har betydelsen "Between play" och kan återfinnas på väldigt många album. Jag har utvecklat någon slags fascination för dessa ofta lite kortare låtar som grundar sig i teatern där de används för att binda ihop två musikstycken.
Idag bjuder jag på några av mina favoriter:
/John

Mando Diao - A Decent life


The Hives - A stroll trough hive manor corridors


Muse - Interlude


Kasabian - Swarfiga

Placebo - Battle for the sun

Placebo har alltid förknippats med uttrycket "emo". Vilket kanske i vissa texter kan stämma men jag tycker ändå att Placebo är för komplicerat och för genialiskt för att kunna vara emo band. Om man jämför med band som My chemical romance och fall out boy så är ju Placebo som Europe är i jämförelse med H.E.A.T alltså bra mycket bättre, och bör därför inte få stämpel emo. Battle for the sun är en mycket bra skiva, det märks att bandet har hållit på ett tag. De vet precis vilken stil som går hem och har följt emd den musikaliska utvecklingen på ett klockrent sätt. Titel spåret battle for the sun är som en symfoni med stråkar och tonartsändringar så man får gåshud ända ner i korsryggen. De har inte riktigt släppt sin lite vemodiga stil som gått som en röd tråd genom bandet och det är jag glad över! för det gör låtarna bara tyngre och höjer kvaliten. Mina tre favoriter är Battle for the sun, For What it's worth och Breath underwater. Distade gitarrer och sköna klockspel piffar! Placebo kommer alltid vara Placebo ! / Kim

Kim's Betyg:






Låtlista:

01 - Kitty Litter
02 - Ashtray Heart
03 - Battle for the sun
04 - For What it's Worth
05 - Devil In The Details
06 - Bright Lights
07 - Speak In Tongues
08 - The Never-Ending Why
09 - Julien
10 - Happy You're Gone
11 - Breath Underwater
12 - Come Undone
13 - Kings Of Medicine

Grattis Student 2009 Karra 1.3

I morgon kommer minst en recension. Och för att stilla begäret och fira alla som tar studenten så bjuder vi på kareoke stund igen. Och vad passar bättre än Håkan Hellström den som inte blir glad av detta är en riktig pessimist och tröttmössa :D / Kim SKÅL!



störst och vackrast?

Peace and Love är nu Sveriges största musik festival i antal besökare då de just nu har sålt över 35 000 tickets. Och med denna nyhet spär de på och går ut i pressen med nyheten att Babyshambles kommer göra en spelning i och med Pete Dohertys besök. Hur underbart är inte det!

Sommarväder

Idag hyllar vi den svenska högsommaren och dess väder med tre låtar som innehåller ordet svart :)

Vi börjar med Anna Ternheim och låten black sunday afternoon.


Kickar vidare tokeriet med Peter, bjorn and John och låten Big black coffin



Vi avslutar med Placebo och Black eyed.

/Oskar

Veckans LiveKlipp v.24

White Lies är så extremt bra på allt de gör, Här kör de Kanye West's - Love Lockdown Live på BBC Radio. Lyssna och njut det är tungt. / Kim



The Sounds - Crossing the rubicon

Efter en lång sejour i nordamerika med spelningar tillsammans med Fall out boy och No doubt,släpper nu Helsingborgarna sin tredje fullängdare. De har helt klart kvar sin klassiska energi som en gång gjorde dem stora i såväl sverige som i Japan och staterna. Men med vissa skillnader nu har de fått mer tyngd under fötterna och soundet känns matigare och mer vuxet. Som när man fyllt 18 och ska ut på sitt första krogäventyr. Jag tänker inte tala så mycket om låtarna i sig men spår 2,3 och 5 ger party feeling. Sen måste jag nämna Goodnight Freddy som är en "Nu ska jag sova till mys musik låt" Härligt jag ha saknat en ny sån efter anttilas Oceaner ha det varit svårt. Vill också nämna att denna student till pojkspoling som nu börjat meka själv med sin guldblåa 745:a kan skriva otroligt sköna popslingor, något som ibland saknades i gamla hetsiga Sounds. / Kim

Kim's Betyg:








No One Sleeps When I'm Awake
02 - 4 Songs & A Fight
03 - My Lover
04 - Dorchester Hotel
05 - Beatbox
06 - Underground
07 - Crossing The Rubicon
08 - Midnight Sun
09 - Lost In Love
10 - The only ones
11 - Home Is Where Your Heart Is
12 - Goodnight Freddy

Electrotorsdag: Van She




Från australien kommer 4-mannabandet Van she. Dom ligger på det lokala skivbolaget Modular records. Från deras debut EP som släpptes 2005 kommer låten sex city...

Efter den första Ep:n följde ett uppehåll men 2008 var badet åter aktuellt med deras första fullängdrae som kort och gott heter V. Från den plattan plockar vi ut låten Strangers.

/Oskar

Live tips från Etuna

I helgen firar staden Eskilstuna 350 år vilket firas med en hel del musik akter på lite olika scener. Jag har plockat fram tre tips som jag tycker du/ni borde kolla in om ni besöker den gamla smestaden. / Kim

* Fredag 19.30 John ME (Rothoff Parken)
* Lördag 23.00 Tiger Lou (Rothoff Parken)
* Söndag 22.30 Anna Ternheim (Strömsholmen)


Arctic News!

Yes gott folk Arctic Monkeys släpper nytt album 26 Augusti :) Här nedan ser du den kommande låtlistan./ Kim


1. My Propeller

2. Crying Lightning

3. Dangerous Animals

4. Secret Door

5. Potion Approaching

6. Fire And The Thud

7. Cornerstone

8. Dance Little Liar

9. Pretty Visitors

10. The Jeweller's Hands


Veckans LiveKlipp v.23

Live på T In The Park 2008 Lirade The Pigeon Detectives - I found out. Inför en enastående och sjungande skottsk publik. Det är en grym låt att svänga sina röda till och lika lätt att sjunga med i refrängen. / Kim