Hockey music

Det är OS final i ishockey ikväll 21.15 svensk tid. Mellan värdlandet Kanada och USA. Giganterna slåss och du som inte orkar med kommentatorerna kan vrida ner ljudet och dra på lite skön musik istälelt. Här kommer tre bra hockey låtar! / Kim din syltburk till gröten

The Killers - Mr.Brightside



Mando Diao - Welcome Home Luc Robitaille



Queens Of The Stone Age - No One Knows


Kent @ Annexet 2010

Eskilstuna sönerna i Kent kör över mitt inre som en electrodrome. De första låtarna ger mig konstant gåshud och basen är så jävla hård och besynnerlig!

Låtlistan är blandad mellan gammalt ochn nytt, elektroniskt och rock. Min favorit från skivan röd "Taxmannen" är öppningslåt och den gör sig grymt bra live. Sedan tycker jag det är kul att de har gjort lite nya versioner på låtar som "Palace and main", "Dom andra" och "747" självkalrt är det för att det ska kännas lite nytt och fräscht.

Kent 2010 är så här bra och det är jävligt fint. De har i särklass de snyggaste scenshowerna, mellansnacket med "Tack som fan" har ersatts med ett låtmangel i tempo 2000.  De avrundar med mannen i den vita hatten i en upphottad version och Jocke avslutar allt med orden " Lita aldrig på en man i skägg". Jocke hade för övrigt skaffat sig en riktigt fet ekorre på hakan.



Sportlovsparry

Många har sportlov nu och då tycker jag ni ska unna er en onsdagsfest!. Det är spontant det kan bli en skön blandning på folk och blir allt som oftast jävligt roligt. / Kim din våtservette på parken zoooo



Saltmannen v.8

Mister Cool

Artist: Snook

Riktiga texten var:

Ta av dig din truckerkeps, lystring!
Ta av dig din truckerkeps, yes!

Men jag sjöng:

Ta av dig din prickiga keps, lystring!
Ta av dig din prickiga keps, yes!

Kommentar:

Min kusin trodde väldigt länge att dom sjöng "prickiga keps". Det var först när hon var ute och dansade en kväll, när låten spelades och hon sjöng "prickiga keps" som en kille sa till henne att det var fel.

Ålder när felet upptäcktes: ?

Namn: Julia



Pin Me Down

Russel Lissack från Bloc Party har ett litet sidoprojekt med sin vän MIlena Mepris. Jag länkar två låtar som ni kan gotta er i, fantastiskt gitarrspel as usual when it comes to Russel! / Kim din penningpung på åsele marknad







The Big Pink - Velvet

Jag vet inte riktigt i vilket fack jag ska placera denna symfoni av brus och trummor. Sångarens röst påminner väldigt mycket om band som MGMT och Empire of the sun. Lyssna och bedöm själva, något som står klart är dock att det är en låt med väldigt stor potential!


Saltmannen v.7

Paint it black

Artist: Rolling Stones

Riktiga texten var:

I see a red door and I want it painted black

Men jag sjöng:

I see a dead dog and I want it painted black

Kommentar:

Det var nån gång i slutet av 70-talet tror jag och jag som inte var så bra på engelska gick runt och sjöng om en "dead dog" när min dåvarande flickvän kom på mig... Bra låt hur som helst!

Ålder när felet upptäcktes: 25

Namn: Tompa



Tips!

Tja jag tänkter inte skriva någon lång strof. Utan hade mer tänkt framföra ett tips från min bror tillika musiker/arbetssökande. Det är bandet So Oh My från Sundsvall som han har länkat och spelat för mig. Det är riktigt bra svensk pop med en sång som påminner om Julian Casablancas!

Såå hoppa in på spotify och lyssna nu! / Kim din bordsdam på nobells pretto middag

Saltmannen v.6

Känn ingen sorg för mig Göteborg

Artist: Håkan Hellström

Riktiga texten var:
Ge mig arsenik (bapapapaa)

Men jag sjöng:
Ge mig arsele (bapapapaa)

Kommentar:
Tyckte väl att det verkade lite konstigt att han ville ha ett arsel (Stjärt).

Ålder när felet upptäcktes: 16

Namn: J & M



Ack, Sundbyberg

Vill tipsa om Oskar "Kihlen" Linnros singel "Ack, Sundbyberg" som släpptes nu i dagarna och det låter fantastiskt bra.
Det är förortspop i sin bästa form, där uttrycket "vi mot stan" betyder så mycket mer än "vi mot världen".
Det här inlägget tillägnas de grovarbetande vännerna Johan och Danne som sliter på i Sundbyberg.



Psychic stunts

Här ska ni få electrotips. Det är väldigt nytt och de har precis i dagarna släppt sin debut skiva bandet heter Psychic Stunts och skivan Panic in Motion. Det är en svensk duo från stockholm som gör sin musik i samma anda som pet shop boys och pacific. Ni finner dem på Spotify.

Det är en lätt melankolisk underton i låtarna men ändå dansant. ¨Så det passar att lyssna på det både till fest och till lugna tillställningar eller bara när man vill koppla av och ändå vill ha lite skysta synth slingor.
/ Kim din fräna hårfön









Karra 2.0

Cut Copy - Lights and music! / Kim din tekanna i ringfrostens midvintermörka natt



Vampire Weekend - Contra

Tänk dig att du står i en grå förort, väntar in den blågrå buss som ska köra dig till ditt lika gråa arbete utan drömamr och förhoppningar. Så stiger en dam iklädd leopardpäls på bussen, och till detta bär hon en lila hatt med fågelfjädrar i. Ungefär så känns Contra vid första mötet.

Det är en skiva som har blandad karraktär men på det stora hela är det en förgklick med djungelfeeling.

Kan vara en perfekt skiva en tidig lördag innan förfesten ska träda in inför kvällens sena bravader.

Mina favoriter på skivan är Giving up the gun ( spelas en del på p3 nu ) och Diplomat's son. Skivan kommer få ett högt betyg pga av att jag tycker det är en jämn bra skiva med många BRA låtar, inte jävligt bra men de är så pass bra att det höjer skivan till en fyra./ Kim ditt rivjärn i snöstormen

Kim's betyg:

 



låtlista:

01 - I Think Ur Contra
02 - Diplomat's son
03 - Giving Up The Gun
04 - Cousins
05 - Run
06 - Taxi Cab
07 - California English
08 - Holiday
09 - White Sky
10 - Horchata



Saltmannen v.5

Can't touch this

Artist: Mc Hammer

Riktiga texten var:

Can't touch this

Men jag sjöng:

Tentakel

Kommentar:

Min kompis Gabbe hoppade fram bakom ett hörn och vrålade ut denna tolkningsamtidigt som hon viftade med armarna som en galning. Hon var absolut säker på att hennes text var den rätta, och hävdade att det minsann var det de sjöng.

Ålder när felet upptäcktes: 15

Namn: Elin