I Kim's öra

Denna lista är baserad på de tre senaste månaderna.

Artistlistan:

01.  Bloc Party
02. Kent
03. Miike Snow
04. Kristian Anttila
05. Markus Krunegård
06. Caesars
07. Håkan Hellström
08. The Hives
09. Mew
10. Modest Mouse


Låtlistan:

01. Miike Snow - Animal
02. Miike Snow - In search of
03. Miike Snow - Silvia
04. Miike Snow - Cult logic
05. Miike Snow - Black and blue
06. Miike Snow - Plastic jungle
07. Miike Snow - Sans soleil
08. Kristian Anttila - Smutser
09. Kent - Taxmannen
10. La Roux - I'm not your toy

/Kim din åskledare


Veckans låt

Jag är inget Hästpojken fan, men den här låten tycker jag är riktigt bra! / Kim din haklapp



Veckans LiveKlipp v.48

Vargmamman hör din bön / Kim din sydväst

Wolfmother - Joker and Thief


The Genre 131

När jag studerade min musik på Itues så upptäckte jag att det fanns en genre som heter 131. Den är lite svår att förklara men man kan säga att den har en elektronisk bas i låten som sedan kryddas med gitarr osv. Här nedan kommer tre exempel: / Kim din väktare


 








Music news

* Hästpojken släpper nytt material. Singeln Gitarrer & bas, trummor & hat släpps 28 november och ganska en månad senare lagom till nyyårsfesten kommer albumet Från där jag ropar. Lars Pop-lars Malmros har hoppat av bandet pga personliga skäl, han var förut trummis i Broder Daniel.

* Jack Rocks Sweden har på bara några år blivit en av sveriges största musiktävlingar. Förra årets vinnare The Fast Forwards>> Och de ska snart släppa sin debutalbum som en viss Tomas Ruisak gör gästspel på. Deras sound har liknats vid Pigeon Detectives, The Wombats, Arctic Monkeys och The Rakes. Det kan ju bara vara bra?
/Kim



Veckans LiveKlipp v.47

Röyksopp / Robyn the girl and the robot. Fantastisk låt och bra live :) / Kim din mittlinje



Music news

* Eskilstunas stoltheter Kent leder albumlistan efter sitt åttonde albumsläpp "Röd". Inte helt oväntat kanske, men lite uppseendeväckande är att deras single "2000" intagit första platsen på singellistan. Och ahr i och med detta puttat ner Darins vidriga version på Coldplays underbara "viva la vida".

* Idag avslutades anmälningsperioden till rockkarusellen 2010. I rockkarusellen är alla välkomna oavsett ålder, kön eller etniskt tillhörighet. Rockkarusellen garanterar minst 3 spelningar för alla deltagare och chans till länsfinal, som i sin tur kan ge plats i nationella finalen. Förra året vann bandet Andra från Frånö och 2008 vann Sundsvallsbandet Ragdolls.

/ Kim din micorvåg



Musik på spåret




Såhär när vädret tryter och snön börjar falla kan det vara skönt att ge sig ut på trip. Ni tänker säkert på thailand eller australien men nej jag sätter ribban liiite högre, Kanada. Sol i all ära men det är ju musiken man vill åt.
Så vi kickar igång resan med att kolla upp gruppen Tokyo police club vars skråliga garagepop har slagit stort i hemlandet, räcker det för en utlandslansering??
Här låten Nature of the Experiment:


Nu gårt vi över till lite mer folkinspirerad pop från Bandet Plants and animals. Bitterljuv skönsång med ett fylligt instumentalt inslag. Lyssan på den goa bye bye bye



Tack för att ni valde att resa med oss ikväll, peace and love/ Oskar

Låten

 

Jag ska tjalla från döden.../ Kim ditt understöd


Veckans LiveKlipp v.46

Smålänningarna Nicklas Stenemo (The Mo, Venus Outback, Melody Club) och Christian Berg (Yvonne, Strip Music). Gör synthmusik med något deppiga texter. Här framför de sin största hit Ways to dance på nyhetsmorgon (Tv4) 30 december 2008. / Kim



Julian Casablancas - Phrazes for the young

Pete Doherty gjorde solo. Det blev lite blandad kritik där. Jag tycker att det var bra musikaliskt sett men kanske inte min stil alla gånger gilalr hur som helst några låtar skarpt. Nu har Julian Casablancas släppt sin solodebut. Han var tidigare frontman i ett av världens bästa band The Strokes!

Det märks att han sparat mycket av Stokes i sitt låtskrivande. Men det gör ahn inte tråkig på något sätt, det är en välskriven skiva med lite få låtar kanske men det är kvalitet rakt igenom. Speciellt 3 spår som gör mig helt sprattlig i kroppen av energi och endorfin. Out of The Blue, 11th Dimension och River Of Breaklights, heter de spåren som lyfter skivan ofantligt. resten av skivan är av en helt annan puls det är lugnt och mystiskt. Likt en brunbjörns drömmar under ide.

Julian har en röst i väldsklass och det framhävs bra i denna produktion där musiken ahr fått ligga som en skön bakgrund.

11th Dimension är en låt man ska ha på när man kysser sin date på tredje träffen.

/ Kim ditt underlag


Kim's Betyg:

 




Låtlista:

01. Out Of The Blue
02. Left & Right In The Dark
03. 11th Dimension
04. 4 Chords Of The Apocalypse
05. Ludlow St.
06. River Of Breaklights
07. Glass
08. Tourist







Hockey - Mind Chaos

Lägg i lite 70-tals bas tillsammans med lite 80-tals pulsande synth i en mixer och krydda med hiphop inspirerad sång och du får = Hockey. Det amerikanska bandet fick min uppmärksamhet i våras då jag av en ren slump hörde deras hit Too Fake som också är deras vassaste spår på skivan.

Mind Chaos är en jävligt bra titel på skivan, då jag känner att man blir rätt klyven i sin hålning till albumet. Är det verkligen bra? är det nyttoch fräscht? men frågorna blir fort klara då man hör spår nummer 5 Song Away. Underbar text, och klang i gitarren.

Vill du imponera på din flyktiga kompis utan självförtroende så tycker jag du ska trycka på den här skivan på lite för hög volym. ;) / Kim din undanflykt

Kim's Betyg:

 




Låtlista:

01. Too Fake
02. 3am Spanish
03. Learn to Lose
04. Work
05. Song Away
06. Curse This City
07. Wanna Be Black
08. Four Holy Photos
09. Preacher
10. Put The Game Down
11. Everyones The Same Age


 


Kent - Röd

Du bjuder in en gammal bekant som du mindes var rätt så tråkig men ändå hade nån sorts glimt i ögat. Så är inte Kent, de är en gammal bekant som man saknat och drömt om. Röd är deras nya outfit som klär likt kungens mantel en höstdag på österlen!. Jag blir omgående påminnd om hur pass mycket de har utvecklats. Som om de åkt till stockholm skaffat jobb och blivit sambo. Moget och välorganiserat som en trenchcoat på en väldoftande karl utan familj.

Min personliga favorit är taxmannen. Disco grunden är skön och jag kan inte sluta fantisera hur kul det skulle vara att dansa skorna av sig på dem live.

Kim's betyg:

 




Låtlista:

01. 18:29-4
02. Taxmannen
03. Krossa allt
04. Hjärta
05. Sjukhus
06. Vals för satan (pessimisten)
07. Idioter
08. Svarta linjer
09. Ensamheten
10. Töntarna
11. Det finns inga ord


/ Kim




Musiknytt!

* Enligt Sveriges Radio tog Coldplay paus från sin nuvarande turne' för att gå in i studion och spela in nytt material. Så till nästa år kan vi lyssna på lite nytt fräscht kallspel! och kanske ett sverigebesök igen!

* Julian Casablancas skiva Phrazes for young kom i tisdags och i morgon kommer Kents Röd ut i butikerna. Jag har redan på något märkligt sätt Röd på min itunes. Recensioner kommer på söndag!

* Melody Club kommer med en julsingel. De har länge velat göra en jullåt men inte hittat den rätta känslan föränn nu. Men efter att Kristofer hade sjungit in låten så kände bandet att de ville ha en duett och började leta kvinnlig röst. Valet föll på den redan välkända Anna Järvinen. Låten heter “I don’t believe in angels”. Passa på att se den live på nån av städerna som MC kommer besöka i december:

2009-12-10 Torsdag Oslo, Parkteatret
2009-12-11 Fredag Sälen, Högfjällshotellet
2009-12-12 Lördag Älvdalen, Ishallen
2009-12-16 Onsdag Örebro, Ritz
2009-12-17 Torsdag Eskilstuna, Harrys
2009-12-18 Fredag Falun, Arenan
2009-12-19 Lördag Gävle, Heartbreak Hotel


* Det svenska musikundert Spotify vann Trendpriset 2009

* Årets musik/Kultur skola ska utses. Det är dags att nominera till priset 2010, senast 23 november. Priset har funnits sedan 98 och förra året vann Luleå musik och kulturtskola.  Skicka ditt förslag till: Karin Hjertzell, Rikskonserter, 08-407 16 56, e-post: karin.hjertzell[_at_]rikskonserter.se


The Berndt


Ännu ett tips på ett ungt indieband från Göteborg (hur många bra indieband kan den staden producera egentligen?).
Bandet heter The Berndt, Låten heter "Leave our name alone" och introt är underbart.
/John


Veckans LiveKlipp v.45

I sommras gjorde The Hives en hemlig spelning på krogen Green Man i Fagersta under namnet Thieves. De spelade covers. Ljudet är dåligt lika så bilden men ni lär märka vilket jävla röj det är iaf. / Kim